”Asgari ücret 8500tl, olarak açıklandı. Alana az!, Ödeyene çok!” Araştırmacı, Gazeteci, Yazar, Tankutalp ALTUNSOY yazdı.

''Asgari ücret 8500tl alana az, ödeyene çok!'' Gazeteci Tankutalp ALTUNSOY yazdı.

"Alana az, ödeyene çok!"

Ülkedeki gerçek enflasyon %200 iken asgari ücret 20.000tl olsa ne olur?

Soruyorum sizlere.

Bu gün 20.000 tl ye kaç ekmek eder?

İki ay sonra kaç ekmek?

Beş ay sonra kaç ekmek?

Ben ekmek üzerinden hesap yaptım ve sizlere sordum, siz diğer gıda maddeleri üzerinden de hesap edin ve gerçek enflasyonu gözlerinizle görün lütfen...

Durum vahim!

Durdurulamaz bir enflasyon ile karşı karşıyayız!

Alış-veriş durdu. Esnaf malını satsa, sattığı paraya yeni mal alıp koyamıyor tereğine. Biz ise düşmüşüz Devlet olarak, üç harflilerin peşine. Denetlemeye karşı değilim, lakin market kapatmakla enflasyonun önüne geçilecekse buyurun hepsini kapatın.

Bu gün pazar gezdim, geçen sene 200tl'ye yaptığım alış-veriş 600tl tuttu. Ve doğru dürüst bir şekilde evin eksikliklerini de alamadım. Geçen sene ağlıyordum şikayet ediyordum fiyatlardan, bu sene geçen seneyi arıyorum maalesef.

40 m2 iki lamba yanan, bir bilgisayar bir çay makinası çalışan ofisime 600 tl elektrik faturası geldi. Ofise de haftada 4 gün gidiyorum, durduğum saat gittiğim günde maksimum 4 saat.

Şimdi siz gelin enflasyonun belini kırdık deyin, ben de inanayım öyle mi!

Ben ekonomistim demekle olmuyor, yapamıyorsunuz!

Esnaf geçen sene ile bu sene arasında mal varlığının % 80' ini kayıp etti, vatandaş aynı durumda, çiftçi icralık, işçi geçinemiyor, siz, sizse saraylarda...

Gerçek çözüm bekliyoruz vaat değil efendiler. Bıçak kemiğe dayandı, batan batana. Her şeye günlük zam, asgari ücrete yıllık zam.

Geldiğimiz son konjonktürde ise verilen zam da işçinin lehine değil, aleyhine...

Umarım işçinin işten çıkarılmasının tedbirini alırsınız, ya değilse şuanda işi olup çalışanların %30'u da işsiz kalacak gibi görünüyor.

Velhasıl kelam,

"Alana az, ödeyene çok."

Çözüm bekliyoruz efendiler, ya çözün, ya gidin, ya da bu halk sizi ilk seçimde gönderecek...

Gazeteci Yazar ''Tankutalp Altunsoy''

Konya Objektif Gazetesi

İmtiyaz sahibi.