”Sanayici maliyetler altında eziliyor” Bayram AYÇİÇEK Yazdı.

''Sanayici maliyetler altında eziliyor'' Bayram AYÇİÇEK Yazdı.

Domateste patateste olan fiyat artışlarının sebebini sağda solda aramamak lazım. Bu memlekette üreticinin düşmanı çok. Sadece tarım ve hayvancılık üreticisinin değil sanayicinin de düşmanı da çok. Memleketimizde üretim olmasın memleketimiz insanı dışa bağımlı yaşasın düşüncesinde ve çalışmasında düşman çok.

Bizler ülkesini seven sanayici iş adamları olarak, iç dış bütün düşmanlara karşı savaşıyoruz emin olun. Ekonomi bir taraftan, girdi maliyetleri bir taraftan, işçi vergi maliyetleri bir taraftan, enerji maliyetleri bir taraftan, ayakta kalmak için çabalıyoruz. Hammaddeye ulaşamıyoruz, ekonomik belirsizlik yüzünden paramızla ham madde alamıyoruz. Birde bunlar yetmezmiş gibi, Konya organize sanayisinde 1 m2 arazinin bedeli gecen yıl haziran ayında 304 TL iken aradan 1 yıl geçmeden 1.960 TL ye çıkması yada çıkartılması neresinden bakarsanız bakın stokçuluktan, rantçılıktan daha beter değil mi?

Bu şartlarda sanayici nasıl yatırım yapsın?

Diğer ülkeler, ülkelerine sanayi tesisi kurulsun diye her türlü şartı hazırlayıp üreticiyi davet ederlerken, bizim aklı evveller Türk üreticisini kaçırma peşinde maalesef.

Garip esnaflara, marketlere yada tüccarlara en ufak bir şikayette stokçu muamelesi yapan ve bu işi devlet adamı kimliğine bürünerek yapan kişiler her nedense, bu fahiş fiyatlarla sanayicinin parasını toprağa gömdürerek memleketin üretim ve rekabet gücünü kırdıranlara karşı görevini yapmamaktadır.

Ben Ülkesini seven, ülkesine yatırım yapan, ülkesinde işçi çalıştıran bir sanayici olarak, her erdemli sanayiciden de bu durumu yetkililere anlatmasını ve bir an önce bu olumsuz durumun çözülmesini istiyorum.