”ATATÜRK’ÜN YAKTIĞI CUMHURİYET MEŞALESİ HİÇ SÖNMEYECEK.” Yaşen Arısoy yazdı.

''ATATÜRK'ÜN YAKTIĞI CUMHURİYET MEŞALESİ HİÇ SÖNMEYECEK.'' Yaşen Arısoy yazdı.

ATATÜRK'ÜN YAKTIĞI CUMHURİYET MEŞALESİ HİÇ SÖNMEYECEK. ÖZGÜRLÜK ATEŞİ YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEKTİR.
19 mayıs, Cummhuriyetimizin kurucusu ve silah arkadaşlarının Türk kurtuluş mucadelesinde çok önemli bir yere sahip olan Bandırma vapuru ile Türk kurtuluş mucadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı Samsun'a geldiği gündür. Büyük önder Samsun'a gelerek bağımsızlık ateşini yakmış ve bu ateş vatanın dört bir köşesine yayılmış, Anadolu insanının beraberce tek bir yumruk olarak birleşmesini sağlamıştır. Çökmekte olan Osmanlı Devleti'nden sonra da Türklerin Anadolu'da var oluş mucadelesi sürdürülmüş ve çökmekte olan bir devletten genç bir cumhuriyet doğmuştur.
19 Mayıs tarihi Kurtuluş Savaşı'mızın başlangıç günüdür, Atatürk kurtuluş günümüzü Gençlik ve Spor Bayramı olarak tüm Türk milletine, özellikle gençlere armağan etmiştir. Ülkeyi şekillendirecek kişilerin çocuklar ve gençler olduğundan yola çıkan ileri görüşlü Mustafa Kemal Atatürk: “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. bütün ümidim gençliktedir.” diyerek gençliğe duyduğu sonsuz güvenle bugünü bayram ilan ederek; gençlere, spora, sağlıklı yaşama ne kadar önem verdiğini göstermiştir. Bugünün ayrıca Atatürk’ü anma günü olarak kutlanmasının nedeni doğum tarihi kesin olarak bilinmeyen Mustafa Kemal’in doğum günü sorulduğunda ülkemiz için dönüm noktası olan bu tarihi yani 19 Mayıs’ı söylemesidir.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu M.K Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mıza katılmış bütün ulusal kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun..
Türkiyem, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.
Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.
   Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegân temeli budur…

YAŞEN ARISOY