”Alevlerin içinden beş aylık bebeği kurtaran kahraman, Ali Beke ÖZHAN.”

Alevlerin içinden beş aylık bebeği kurtaran kahraman, Ali Beke ÖZHAN. Karaman da iki katlı bir evde çıkan yangında anne 5 yaşında ki çocuğunu kurtarmaya çalışırken çığlıkları duyarak kendini alevlerin içine atan Ali Beke ÖZHAN beş aylık olan bebeği yanan evden çıkararak ölmekten kurtardı.

Sakabaşı Mahallesi 881 Sokak üzerinde bulunan 2 katlı evde saat 11.00 da evin alt katında yangın meydana geldi. Anne Feride Ünal, boşandığı eşinden olan oğlu Hüseyin Efe ve şu an babasıyla dini nikahla birlikte yaşadığı beş aylık kızı Medine Gül Haznedar ile kahvaltı yaptı. Bulaşık yıkamak için mutfağa geçen anne, bir süre sonra oturma odasından yükselen dumanları fark etti. Oturma odasının kapısını açan Feride Ünal, oğlu Hüseyin'i dumanların içerisinde bularak dışarı çıkarmayı başardı. Beş aylık Kızına ise duman nedeniyle eve giremediği için ulaşamadı. Anne Feride Ünal'ın çığlıklarını duyan sokaktan geçen inşaat işçisi Ali Beke Özhan, eve girerek yanan kanepenin üzerindeki Beş aylık bebek, Medine Gül'ü dışarıya çıkardı. Ağır yaralı bebek bir araçla evin yakınında bulunan özel hastaneye götürüldü.

Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti, sağlık ekipleri ise kolundan ve bacağından yanarak yaralanan Hüseyin Efe ile sinir krizi geçiren Feride Ünal'ı ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Olay yerinde sinir krizi geçiren anne Ünal, "Mutfakta bulaşık yıkıyordum, dumanlar gelince kapıyı açmaya çalıştım.

Sobayı akşamdan yakmıştım ama altı ve üstü kapalıydı" diyerek gözyaşı döktü. Hastane tedavisi süren bebeğin durumu stabil. Anne ve beş yaşında ki oğlunun ise sağlık durumları iyi.