Konya’ya farklı illerden sahte para getirip piyasaya süren çete yakalandı.

Konya'ya farklı illerden sahte para getirip piyasaya süren çete yakalandı.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları ile il dışından Konya’ya sahte para getirildiği ve bu sahte paraların farklı yöntemlerle piyasa sürüldüğü tespit edildi. Sahte para getirildiği ve bu sahte paraların farklı yöntemlerle piyasa sürüldüğü tespit edilen kişiler hakkında inceleme başlatıldı.

Olayı takip eden ekiplerin yaptığı araştırmada sahte paraları semt pazarlarında harcayarak, akaryakıt istasyonlarında az miktarda ve sürekli yakıt alarak gerçek para üstü almak, gerçek para destesi içine sahte paraları gizlemek, market, pazar, alışveriş merkezlerinde ki çocuk veya bayan satıcılardan para bozdurmak, piyasaya sürdükleri paranın sahte olduğu anlaşıldığında mağdur rolüne girmek ve vatandaşın ihbar etmesinin önüne geçerek ve bu anlattığımız yöntemlerini kullanarak çok sayıda vatandaşı bu şekilde dolandırdıkları tespit edilen sahte para çetesi yapılan operasyonla yakayı ele verdi.

Konya'ya farklı illerden sahte para getirip piyasaya süren çete yakalandı.

Şüphelilerin işyeri ve ikametlerinde yapılan aramalarda 12.200 TL sahte paranın yanı sıra 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve bu silahlara ait çok sayıda fişek ve dijital materyaller ele geçirildi ve bu ele geçirilen materyallere el konuldu.

Gözaltına alınan 10 şüpheliden oluşan çete emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Servisi