Gazeteci Ömer ÇATALTEPE Yazdı. ”Geçmiş günleri anlatarak bu günleri kurtaramazsınız!”

Unutulmamladır ki zaten suçladıkları önceki hükümetler zevk olsun diye iktidardan inmediler, onlar başarısız oldukları için kendileri iktidara geldiler.

KUYRUKLU YILLAR

Her parti seçim vaatlerinde bulunur; ülkenin ve halkın var olan yönetimden neler çektiğini, onların ne kadar beceriksiz, yetersiz ve sadece kendilerini düşünen bir iktidar olduklarını (birebir yaşayan bizlerden) çok iyi bildiklerini, eğer iktidara gelirlerse o sıkıntıların üstesinden gelip onlardan hesap soracakları sözünü vererek, bizlere pembe bir dünya vaat ederler.

Seçimleri kazanan partiler, iktidarı eline geçirdikten sonra kendi öncelikleri doğrultusunda icraatlarına başlarlar. Seçim öncesi verdikleri tüm vaatleri unuturlar veya çeşitli gerekçelerle bizlere unutturmaya çalışırlar. İktidarın kendi sorunlarına çözüm bulmadığını, seçim öncesi verdikleri sözler yerine, kendi çıkarları doğrultusunda iş yaptığını gören vatandaşlar da söylenmeye, tepki vermeye (hükümet edenlerin demokrasi anlayışının izin verdiği ölçüde) başlarlar.

Sorunlar karşısında çözüm üretemeyenler; zorda kalmış bakkal gibi eski defterleri açmaya başlar ve önceki hükümetlerin yanlışlarını, eksiklerini, beceriksizliklerini öne sürüp vatandaşlara bugünlerine şükretmelerini, geleceğin daha iyi olacağını söylemeye başlarlar. Hatta yıllardır var olan şeylerin onlardan önce olmadığını, kendilerinin zamanında yapıldığını söyleyerek kadar insanları aldatmayı tercih edebilirler.

 Benzer şeyleri yıllardır yaşıyoruz. Uzun zamandır iktidar olanlar, her şikâyet edildiğinde, 30-40 sene önceki yaşanan sıkıntıları gündeme getirip o günlerden çok iyi olduğumuzdan söz ediyorlar. Oysa her dönem kendi koşullarında değerlendirilmeli ve ona göre yargılanmalıdır. Dönemin iç ve dış koşulları iyi analiz edilip öyle değerlendirilmelidir. 

Bugün, insanlar birkaç lira daha ucuz diye, halk ekmek büfelerinde, et ve süt mağazalarında, gece zam gelecek diye benzinliklerde veya ucuz ayçiçeği yağı alabilmek için saatlerce kuyruk beklemekte.

Kendi başarısızlıklarını örtmek için önceki yönetimleri suçlamak için harcadıkları enerji ve zamanı, nerede hata yaptıklarını düşünüp o hatalarından bir an önce dönmeye harcasalar veya yetersizliklerini açık yüreklilikle halka anlatıp değişim isteseler belki de her şey bambaşka olacak.

Unutulmamladır ki zaten suçladıkları önceki hükümetler zevk olsun diye iktidardan inmediler, onlar başarısız oldukları için kendileri iktidara geldiler.

Gazeteci Yazar Ömer ÇATALTEPE