65 yaş üstü ücretsiz ulaşım için karar çıktı

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım için karar çıktı

65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşımayı kullanma hakkı konusundaki tartışmalar devam ederken Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, sadece belirli günlerde ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar aldıklarını duyurdu.
Geçtiğimiz dönemde akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış, Özel Halk Otobüsleri Birliği'ni harekete geçirdi. 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz otobüse almayacaklarını açıklayan birlik, yeni bir yöntem benimsedi. Ancak, belediyelerden gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçildi ve normal uygulamaya geri dönüldü. Özel Halk Otobüsleri Birliği, 15 Ekim tarihinde ücretsiz uygulamasını sonlandırma kararı almıştı.

KISITLAMA KARARI ALDILAR
Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye genelinde faliyet gösteren özel halk otobüslerinin ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını söyledi.

Soydaş, "Türkiye genelindeki tüm özel otobüsleri yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak" diye konuştu.

Şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensuplarının ise ücretsiz taşımadan sürekli olarak yararlanabileceği aktarıldı.

Şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarının ücretsiz taşımadan sürekli yararlanabileceğini aktaran Soydaş, şunları kaydetti:

"Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine biz de 2 günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum. Lütfen kamu araçlarını kullansınlar. Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak."