Konya’da bu liseyi bitiren işsiz kalmıyor. İş öğretmekle kalmayan iş bulan lise.

Konya’da bu liseyi bitiren işsiz kalmıyor. İş öğretmekle kalmayan iş bulan lise.

Konya'da bulunan Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem teorik hem de modern atölye donanımlarıyla aldıkları pratik eğitimler sayesinde mezun olduklarında kendi alanlarında kolaylıkla iş sahibi olabiliyor.Konya'da bulunan Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem teorik hem de modern atölye donanımlarıyla aldıkları pratik eğitimler sayesinde mezun olduklarında kendi alanlarında kolaylıkla iş sahibi olabiliyor.Türkiye'nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden olan Konya'da, sektörün ara eleman ihtiyacını karşılamak için açılan okulda eğitim alan öğrenciler, mezun olduktan sonra iş hayatına çok daha hızlı ve kolay adım atabiliyor.Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi içerisinde bulunan okulda ayakkabı ve saraciye teknolojisi alanı başta olmak üzere kimya teknolojisi ile grafik ve fotoğraf alanında eğitimler veriliyor. Ayakkabı sektörünün yoğun olduğu sanayi ile iç içe eğitim almanın avantajından yararlanan öğrenciler mesleği uygulamalı olarak öğreniyor.

Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İlker Özer, okulun bir meslek lisesinde olması gereken modern atölye ve donanımlarıyla öğrencilerin ve Konya'nın özellikle Konya Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nin ara eleman ihtiyacını karşılamak için 2010 yılında mesleki eğitim merkezi olarak kurulduğunu, o günden bugüne de eğitim faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Okulun 2015 yılında meslek lisesi olduğunu anlatan İlker Özer, okulun daha sonraki yıllarda da proje okulu olarak Konya'ya hizmet vermeye devam ettiğini kaydetti.

Özer, "2022-2023 öğretim yılından itibaren yeni binasının hizmete girmesiyle çok daha iyi imkanlarla ve öğrenci kapasitesini artırmasıyla öğrenci sayımızın ve eleman ihtiyacımızın karşılanması için daha yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. İnşallah öğrenci sayımızı da 2023-2024 eğitim öğretim yılında artırmak suretiyle sanayimize daha fazla hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.