Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat dönümü Konya’da başladı

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat dönümü Konya'da başladı

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat dönümü Konya'da başladı.

Şebi Arus törenleri bugün itibari ile Konya'da başladı. Bu kapsamda Konya'da ön protokol yapıldı. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hz Mevlana'nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Ömer Belkıran ve Konya ilçe Belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, "Projelerimizi geçtiğimiz sene hazırlamıştık fakat depremden dolayı zor bir sene geçirdik. Maneviyata sarilmamiz gerektigini hissettik. Bu yıl Mevlana'nın 750. Vuslat dönümünü gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

, "Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat töreninde sizlerle bir arada olduğum için mutluluk duyuyorum. Vuslatın 750. Yıl dönümü ruh dünyamızı karanlık bir evren olmaktan kurtarıp Hz. Mevlana'yı yeniden anma fırsatı sunmaktadır bizlere. Hz Mevlana insanlığı evrensel bir dille süslenmiştir. Mevlana'nın izlerini hala gönlümüzde yaşamaya devam ediyoruz. Kültür Turizm bakanlığı olarak bir çok etkinlik gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, "Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat yıl dönümü vesilesiyle bir araya geldik. Hz piri şükranla minnetle anıyoruz. Anmaların süreklilik kazanması yönünde kültür turizm bakanlığımızca güzel etkinlikler düzenlenmektedir. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tüm dünyaya düşünceleriyle öncü olan Hz piri rahmetle anıyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konyalı STK ve meslek kuruluşlara ve konyalılar bu geleneği muhafa etmek için gayret içindedir" şeklinde konuştu.