Kış kapıyı çaldı, eczanede ilaç yok!

Kış kapıyı çaldı, eczanede ilaç yok!

Kış mevsimine gireceğimiz şu günlerde, vatandaşlar önce sağlık merkezlerinin ardından eczanelerin yolunu tutuyor. Eczaneye giden vatandaşlar, genelde doktorların viral enfeksiyonlar için yazdığı ilaçları bulamıyor

İlaç temininde yaşanan zorluklar sebebiyle fiyatlandırmada kullanılan euro kuru 29,12 TL’ye çıkarak tarihi fark attı. Ancak gelen kur değişimine rağmen eczaneler, hayati öneme sahip tansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların ilaçlarını temin etmekte zorlanırken listeye çok zamanlı kullanılan Augmentin 1000 antibiyotiği bulmakta da zorlanıyor.

Piyasada şeker hastalarının kullandığı Synjardy 12,5/1000 mg şiddetli ağrı çekenlerin kullandığı Avmigren ve tansiyon hastalarının kullandığı diğer ilaçlar eczanelerde bulunmakta güçlük çekiliyor. Bu ilaçların yanı sırada kış mevsiminde ve diş apselerinde kullanılan Augmentin 1000 antibiyotikte bu listeye eklendi. İlaca gelen son zamların ardından bulunması daha da güçleşen ilaçlar için vatandaşlar isyan etti. CİMER'e şikayet ettiklerini belirten vatandaşlar bu krizin çözülmesini istedi. İlaç tedariki konusunda konuşan eczaneciler ise depolarda bu ilaçların olmadığını ve kur kaynaklı üretimde aksaklıkların yaşandıklarını belirtti. Kış mevsiminde viral enfeksiyonlarla mücadele eden vatandaşlar, geleneksel alternatif tıp ve aktarlarda satılan bitkilere yöneldi.