Konyaspor’un Ağustos ayında yapılan kongreden bu yana 70 milyon TL ek borcu oluştu

Konyaspor'un Ağustos ayında yapılan kongreden bu yana 70 milyon TL ek borcu oluştu

Konyaspor'un Ağustos ayında yapılan kongreden bu yana 70 milyon TL ek borcu oluştu. İşte detaylar..
Tümosan Konyaspor’da 20 Kasım tarihinde yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi henüz resmi olarak bir aday çıkmazken, AS Başkan Adem Bulut ile futbol şubeden sorumlu yönetici Ömer Korkmaz’ın ortak olarak bir liste hazırladığı öğrenildi.

Yeşil-beyazlı camiada kongre öncesi en çok tartışılan konulardan birisi de kulübün mevcut borcunun ne kadar olduğuna ilişkin tartışmalardı. Son kongrede açılanan rakama göre yeşil-beyazlıların borcu yaklaşık 70 milyon TL arttı.

Geçtiğimiz gün kulüpten yapılan açıklamada mevcut başkan Fatih Özgökçen’in göreve devam etmeyeceği ve kulübün borcunun ise yaklaşık 20 milyon Euro (622 milyon TL) olduğu belirtilmişti.

Bu duruma taraftarlar tepki gösterirken, yeşil-beyazlı kulübün Ağustos ayında yaptığı kongrede borç miktarının 552 milyon TL olduğu ve bu borcun yarısının 10 yıla yayılan yapılandırma borcu olduğu bildirilmişti.

Aradan geçen 3.5 aylık zaman diliminde gelirlerin azalması sonucu Konyaspor’un borcu yaklaşık 70 milyon TL artarak 662 milyon TL’yi buldu.

Öte yandan yeşil-beyazlı kulübün borcunun daha fazla olduğu iddiaları devam ederken, görevi devredecek olan mevcut başkan Fatih Özgökçen’in konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.