Naci Görür: Bu işin şakası yok, Marmara deprem tehdidi altında

Naci Görür: Bu işin şakası yok, Marmara deprem tehdidi altında

Naci Görür: Bu işin şakası yok, Marmara deprem tehdidi altında
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde "Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında" dedi.


Naci Görür: Bu işin şakası yok, Marmara deprem tehdidi altında

Gebze Ticaret Odası (GTO) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) iş birliğinde 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panel Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün katılımıyla, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panele oda başkan ve yöneticileri, mühendis ve mimarlar ile sanayiciler katıldı.

"NE OLDU Kİ 'İSTANBUL'DA DEPREM YOK' DENİLİYOR"

Beklenen İstanbul depremi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Naci Görür, şunları söyledi:

Var oluşunun nedeni fay. O fay çalıştığı için bu deniz olmuş. Bir de hiç depremi bilmeyen bir tarihçi size hangi depremlerin olduğunu söyler. Hatta Osmanlı kayıtlarında zelzele derler. Zelzele oldu, padişah şu kadar bilmem ne dağıttı. Padişah kalktı, Edirne'ye gitti veya o zelzeleden dolayı şuna şu kadar para verildi, şu kadar mal gönderildi diye kayıtlar da var. Yani İstanbul'un tarihinde deprem var.

"DEPREM OLACAK"

Marmara'da deprem olmak zorunda diyen Prof. Dr. Görür, "Bu ülkenin bilim insanları olarak Marmara'da 14 sene bütün uluslararası gemilerle, Fransız, İtalyan ve 2 Türk gemisiyle yapılan bütün araştırmaların Türk tarafının başkanı olarak söylüyorum, Marmara tehdit altında, Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir. Daha fazla hallaç pamuğu gibi atacak demektir. Deprem olacak" ifadelerini kullandı.

"SİZE NE HANGİ FAY KIRILDI, HANGİSİ KIRILACAK?"

Yapılacak işin depreme hazırlanmak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Görür, şöyle konuştu:

"AKLIMIZI BAŞIMIZA TOPLAYALIM"

Depremin siyaset üstü olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, sözlerine şöyle devam etti:

"EYT'LİLER KADAR OLAMIYOR MUYUZ?"

"EYT'liler kadar olamıyor muyuz?" diyen Görür, şunları söyledi: