Genç Av. Orhan Güneş’le hasbihal. Gazeteci yazar Tankutalp Altunsoy yazdı.

Genç Av. Orhan Güneşle hasbihal. Gazeteci yazar Tankutalp Altunsoy yazdı.

Orhan Güneş tazecik fırından yeni çıkmış idealist avukatımız bizim. Spor salonunda başlayan arkadaşlığımız nereden nereye. Zaman ne kadar hızlı akıyor daha dün hukuk fakültesine başlamıştı mezun oldu, stajını tamamladı ve bir yıldır ofisi var ve abisine yemek, kahve çay ısmarladı. Gönlü zengin kardeşim en kısa zamanda cebinde zenginleşsin inşallah.

Bu arada benim bütün hukuki işlerime Av. Orhan Güneş kardeşim bakacak bundan sonra, yeni anlaşmamızı da buradan duyurayım. Size de hukuksal anlamda Avukat ihtiyacı olması durumunda

(Av. Orhan Güneş - 0531 210 93 23 ) arayıp selamımı söyleyebilirsiniz.

İdealist olduğu kadar da gerçekçi öyle ayakları yere basmayan paralı ve veya babasının parasını yiyen zengin zübbelerinden değil...

Siyaset, hukuk, adalet, ekonomi, sığınmacılar, sanayii ve sanayi de ki işler, eski dostlar neredeyse her konuda konuştuk. Okumuşta büyümüş bu gün abisine kitaplar önerdi ve ben önerdiği bütün kitapları rampalı çarşıdan aldım.

Okuyalım öğrenelim, öğrenelim güzelleşelim...

Konuştuğumuz en güzel konu ise hayallerimizdi, yeni bir dernek geliyor Konyaya ve şimdiden hayırlı olsun.

Hiç bir ayrım yapmaksızın üniversite ve üzeri öğrencilere burs verilecek bir dernek, kültür, sanat, mesleki eğitim kurslarının düzenleneceği ve veya finanse edileceği bir dernek. Meslek erbabı olup da eleman bulamayan iş adamları ve esnaflara yine öğrencileri eğiterek veya eğitimlerine katkıda bulunarak eleman desteği sağlayacak bir dernek. Tüm öğrencilerin hukuksal işlerinin ücretsiz yapılabileceği bir dernek. Çok üyeli ve her kesimden insanın sözünün dinleneceği değerlendirileceği kapsamlı bir dernek. Bu derneğin genel merkezi bir odalı olsada binası ile değil icraatlarıyla isminin tüm Konya'da anılacağı bir dernek. Orhanımla bunları konuştuk hayallerimizde aynıymış.

Toplumun genel sorunu olan işsizliğin kısmen mesleki eğitim destekleriyle aşılabileceğini ve bu destekler için tüm gönüllülerin elini taşın altına koyacağı bir derneği hayal ettik orhanımla. O bugünden itibaren çalışmalarına başladı, bende başladım çalışmaya, ilk işim size bu hayalimizi anlatmak oldu. Ee ne de olsa ben gazeteciyim ağzımda bakla mı ıslansın, öyle değil mi?

İşin şakası bir tarafa yazımı okuyan tüm dostlarımızı beklerim derneğimize, Çorbada sizin de tuzunuz olsun! Gelip geçtiğimiz şu kısacık zamanda mutlu yüzlerden oluşan bir an-ın anı-sını bırakalım öyle değil mi.

Bu gün güzel dostlarla hayallerle dolu güzel bir gündü. Gerçekleştirebilmeyi allah nasip etsin inşaallah. kalın sağlıcakla.

Gazeteci yazar Tankutalp Altunsoy