Sürücüler dikkat! Benzin ve motorine zam gelecek

Sürücüler dikkat! Benzin ve motorine zam gelecek

Motorin ve benzine zamlar peş peşe gelecek! Bayramda depoları doldurun. Motorin ve benzine zamlar peş peşe gelecek! Bayramda depoları doldurun.

Brent petrol ve kurdaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını yerinden oynatacak. Bu kapsamda benzin ve motorine bayram sonunda yeni zam beklentisi oluştu.

Akaryakıtta ufukta yeni zamlar gözüktü. Uluslararası petrol piyasalarında yaşanan yükseliş tabelalarda yine değişikliğe yol açacak. Kurban bayramı nedeniyle tatil olan yurt içi piyasaları bayramdan sonra zamla açılacak. 21 Haziran Cuma günü hem motorin hem de benzinde zamlar peş peşe gelecek. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre her iki yakıt türünde de 1 lira 35 kuruşluk zam beklentisi var.

İŞTE GÜNCEL FİYATLAR

Benzin litre fiyatı: 41.41 TLMotorin litre fiyatı: 40.26 TL

LPG litre fiyatı: 20.26 TL

FİYATLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.