”Can Baba” Nereye gitsem beni hemen tanıyorlar, ama ismimi bilen çok az, ‘Can Baba” hoş geldin diyorlar.

" Can Baba"

Nereye gitsem beni hemen tanıyorlar, ama ismimi bilen çok az, 'Can Baba'' hoş geldin diyorlar.

Bu gün yeni edindiğim bir dostla, kırk yıllık ahbap gibi muhabbet ettik. Havadan, sudan, siyasetten, ekonomiden, spordan, aklımıza ne gelirse konuştuk. Karşılıklı lahmacun yedik, bence harika bir lezzetti.

Aslan Erzurumlu olan Yüksel Temur çok uzun zamandır Konya yaşıyor ve çalışıyor. Bence tam Bozkırlı yüzüne söylemedim ama onu Fahri Bozkırlı ve hemşerim ilan ediyorum buradan.

Uzun zamandır ailesiyle birlikte esnaflık yapıyor Konya'da. Konya'ya cağ kebabını tanıtan aile desek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Erzurum'dan getirdiği, ustalar iç Anadolu'nun dört bir yanında çalışıyor, kimileri ise iş yeri sahibi olmuş. Tabi ki de "Can Baba'nın desteği ile".

Aktif olarak siyasetle ilgilenmiyor, ama siyasetin içinde her şeyi takip ediyor, siyaset ve siyasiler ile ilgili neredeyse her konuda bilgi ve fikir sahibi. Bu ilgi ve bilgiyle siyasetin dışında kalıyor olması beni şaşırttı. Onu da ben şahsen IYI'ler kervanın da görmek isterim. Düşünce olarak zaten Cesurlar hareketi içinde, bedenen de neden olmasın ki.

Ekonomi den konuşurken Pandemide 300 gün kapatmak zorunda kalmış, 5 milyonu geçkin zararım vardır dedi. Yaklaşık 40 kişi çalışıyor yanında tedarikçiler ve tedarikçilere çalışanlar hariç. Küçük bir fabrika gibi. Kazan elemana ver, devlete ver, ihtiyacı olana ver, kapısından boş dönen yok.

Bence böyle esnaflar sonuna kadar desteklenmeli. Objektif gazetesi olarak abonemiz olan her kişi içinde kasada ℅15 indirim aldık. " senin adınla gelen herkese %15 indirim " dedi. Can Baba'ya gidiyorsunuz "objektif gazetesi ile ℅ kasada 15 indirim" daha ne olsun sevgili okur.

Güzel bir dost, güzel bir muhabbetti benim için. Cağ kebabını bilmeyeniniz denemeyeniniz varsa, mutlaka deneyin.

Nezih, temiz, şık bir mekan "Can Baba" Fiyatları da oldukça makul, ürünleri ise çok kaliteli ve lezzetli 2 Lahmacuna bir dünya meze geldi, parasını hesap etsen, lahmacun parasın geçer emin olun, sordum ''bir lahmacun da sipariş etse müşteri bu meze gelir'' dedi, şaşırdım.

Ramazanda iftarda açıklar, sordum menü hazırlamamış, ''müşteri ne yerse o dedi. Müşteriye dayatma sevmiyorum ben'' diye de ekledi.

Yaklaşık 3 saat oturdum yanında mekan doldu, doldu boşaldı, maşallah.

Kendisine hayırlı işler diledim ayrıldım yanından, iki cansız anı ile paylaşmaktansa hissettiklerimi sizlere aktarmak istedim.

"Can Baba" Can dost.

Gazeteci yazar Tankutalp ALTUNSOY