”HAVRİTA: DİLSİZ MELEKLERİN sistematik KATLİAMI!” Av. Şevval Yıldırım yazdı.

''HAVRİTA: DİLSİZ MELEKLERİN sistematik KATLİAMI!'' Av. Şevval Yıldırım yazdı.

Bu makalede, son zamanlarda en çok gündem olan ve toplumun merak ettiği Havrita’nın aslında olduğundan bahsetmek istiyorum.

Havrita uygulamasının sözcüsü Avukat Devrim Koçak  “Başıboş köpek haritası Havrita’nın 2022 yılının Mayıs ayında uygulamaya konulduğunu, ve amacının başıboş köpek çetelerini, saldırılarını bizzat yaşayan kişiler tarafından uygulamaya girilerek, ilgili bölgenin gösterilmesi, hangi bölgelerde köpek çeteleşmeleri olduğunun tespiti, trafik kazalarına neden olup olmayacağı konusunda hızlı değerlendirmelerin yapılması,  gerektiği takdirde müdahale edilerek olası felaketlerin önlenmesi şeklinde açıklamaktadır. İlaveten bir müptezelin, köpeğe kötülük yapmak güdüsünü harita yardımıyla gerçekleştirmesinin beklenmediğini” ifade etmektedir.

Hadi açıklamayı analiz edelim!  Öncelikle, ilgilinin yaptığı tanımlama kendisini bile ikna edecek seviyede olmadığı düşünülmektedir. Zira, sözcünün söylediğinin tam da tersine, uygulamanın kullanıma açılmasıyla birlikte,  ne acı ki,  haritada işaretli bölgelerde, köpeklere vahşet içerikli katliamlar oluyor!  Öyle böyle değil; hayvanlara işkence edilmiş, yakılmış, diri diri ağaçlara asılmış o kadar çok vaka var ki. Nereden başlayalım bilemiyorum. Söylemeye ne insanlığımın ne de aldığım terbiyenin izin vermeyeceği işkencelerin yapıldığına tanık oluyoruz. Devlet geleneği kadar çoğunluğu müslüman olan bir ülkede bunlar olacak şeyler mi? Enam Suresi 36. Ayette Allah, “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir" diyor. 

Ayrıca, kendilerine sormak gerek, bu ülkede tek sorun başıboş köpekler mi? Her gün onlarca kadın ülkemizde katlediliyor, tecavüze uğruyor. Kimse çıkıp da TEVRİTA (Tecavüzcü Haritası) ,kurayım demiyor. Siz  köpek çetelerini düşüneceğinize, çevrenize bir bakın! Anlamlı bakın ama, örneğin karısını sokak ortasında döven mi var? Çocuğuna tecavüz eden baba mı var? Annesine, babasına şiddet gösteren vahşiler sizi hiç mi ilgilendirmiyor? 

Siz kaç kere köpek saldırısından öldü diye bir haber gördünüz? GÖREMEZSİNİZ. Ama, çocuklarını öldüren baba, erkek şiddeti, kadın şiddeti, ekonomik buhran, hastane problemleri gibi bir çok olumsuz vaka sosyal medya başta olmak üzere günde kaç kez önünüze gelmektedir? 

Zor ama, hadi biraz dürüst olun.....