Konya’da 50 yıllık antika çakmak tamircisi ‘Çakmakçı Ali’

'Çakmakçı Ali'

Elinde ailesinden kalma antika çakmağı olan her kes Ali abiyi bilir. Bu sözler bedesten esnafına ait. Bizde meşhur çakmakçı ali abiyi bularak röportaj yaptık.

çakmakçı ali

Adı Ali Gamsız, Konya'nın Hadim ilçesinde doğmuş. 1976'dan buyana bedesten ve çevresinde iş yeri işletmiş.

Beninde bilmediğim, muhtemelen sizin de adını duymadığınız, İbelo, Zippo, Dupont, Flamere, Cartiyer, Dunhıll, Carandache, Thrones, Colivri, Silermach, Vinci, Myon, Wın, Sarome, Maruman vs. birçok çakmak markasını tamir edebiliyor ve elinde parçaları var.

Bursa , Ankara, Malatya, Nevşehir, Niğde, İstanbul' dan müşterileri varmış. Kargoyla Tamir edilecek ürün Çakmakçı Ali abimize geliyormuş, tamir edildikten sonra yine sahibine kargoyla ulaştırıyorlarmış. Konya da tek, Türkiye'de de üç beş kişiden biri Ali abimiz, bu tamirat işini yapabilen. Kendisi değil müşterileri söyledi.

Çok siyaset konuşmayı sevmiyor. Ama ekonominin hem Dünyada hem de Türkiye de bozuk olduğunu düşünüyor. Ben ufak işler yapıyorum ama benim işlerim de düştü, ama böyle gitmez düzelecektir diye ümidim var. Mevsimi olmayan sebze meyve almıyorum bir çoğu hormonlu, ama market fiyatları temel gıdalarda çok yükseldi, umarım en kısa zamanda Reis duruma el atar ve düzeltir. dedi.

Çakmakçı Ali Konya Fatih çarşısı zemin katta, ilgilenen olursa.