Market pazar fiyatları el yakmaya devam ediyor.

Vatandaş ay sonunu getiremiyor. 1 sene önce market pazar alışverişi bir aylık 500 tl ye görülebiliyorken, şu an 1000 tl ye sadece market alış verişi bile yapılamıyor.

Ekmek Konya da 2.5 tl ortalama 5 ekmek tüketilen evde günlük ekmek parası 12.5tl. Aylık sadece ekmek parası 375tl. 1 koli yumurta 45tl, ayda 4 koli yumurta tüketilen bir evde aylık yumurta parası yaklaşık 200tl.1 Paket makarna 8tl ayda 15 paket makarna yeniyor desek, aylık makarna 120tl.1 tane 5 litrelik en ucuz yağ, 150tl.1 paket 1kg çay en ucuzunu baz alırsak 40 tl.5 kg şeker 200tl.

Ben yukarıda sadece ekmek, makarna, çay, şeker, yumurta alabilen ailelerin hesabını yaptım.

Daha yol parası yok, kira yok, elektrik, su, doğalgaz faturası yok. 1 torba kömür 150tl olmuş, geri kalan hesabı varın siz yapın.

"Ekonomik şartların bu hale gelişinde, getirilişinde kimin ne kabahati varsa Allah belasını versin." dedi röportaj yaptığım bir beyefendi. Ellerim kırılsaydı da bunlara oy vermeseydim diye de ekledi. Emekli maaşımla sadece faturaları ödeyebildim, bildiğin yardımlarla geçiniyoruz, oğlum ne makarnası, me yumurtası, komşular ne pişirirlerse sağ olsunlar getiriyorlar teyzenle yiyoruz, boğazımıza düğüm oluyor her lokma diye gözleri ağlamaklı devam eden beyefendi, ben bu devlete 40 sene sigorta ödedim, çalıştım. Şimdi aldığım parayla anca barınıyorum, açız açız evladım anlıyor musun, dedi.

Benimde gözlerim doldu, zar zor tuttum kendimi. Ekonomik kriz teğet filan geçmiyor, direk içimizden geçiyor. Bu halkın hali neden görmezden geliniyor?

Evdeki çocuğum bile baba çikolata alacaktım 2 tl idi 4 tl olmuş param bitti dedi. 5 tl harçlık verebildiğimiz çocuk bile halinden şikayetçi, memur şikayetçi, çiftçi şikayetçi, işçi şikayetçi, emekli şikayetçi.

Kim arkadaş bu halinden memnunlar da, bu iktidar 20 sene oy aldı.

Ben artık, hiç bir partiye oy vermeyeceğim kişileri türedi birde başımıza. Oyunu vereceksin arkadaş, memnunsan iktidara, değilsen muhalefete, bu işin kaçarı yok.

Vebale girmeyeceksin bizi bizim adımıza kim IYI yönetirse, yönetecekse oyunu ona vereceksin.

Sende biliyor, görüyorsun bu iktidar bu işi yapamıyor, bir kereliğine de olsa değiştirtirmek gerekmez mi?

Saygılarımla.