”MİLLETİN EFENDİSİ” Av. Ahmet Tamer yazdı.

''MİLLETİN EFENDİSİ'' Av. Ahmet Tamer yazdı.

Cumhuriyetin kuruluşunda ‘Köylü milletin efendisi’ idi. Aradan bir asıra yakın zaman geçti; bugün gerçekten de köylü halen milletin efendisi ama iktidar kanadından bakınca hiç de öyle görünmüyor. Tek geçim kaynağı hayvancılık ve çiftçilik olan köylülerimize baktığımızda, ilaç, gübre, tohum, mazot, yem, tarım alet ve ekipmanları ve sulamada kullanılan elektrik ve diğer girdi maliyetlerinin ateş pahası olduğu nazara alınınca köylünün de diğer yurttaşlar gibi ne kadar da zor durumda olduğu ortada.

Gıda krizinin kapıda olduğu bu günlerde, dünyanın bütün ülkelerinde tarıma stratejik ayrı bir önem verilir iken iktidarın tarıma yaptığı ihanet ise içler acısı. Daha düne kadar sadece çiftçinin sorunu gibi algılanan bu durum uzun yıllardır başıboş bırakılmışlığın yarattığı sorunlarlar ve son dönemlerde hızla artan gıda fiyatları ve enflasyon sonucunda gıdaya erişimin zorlaşması nedeniyle herkesin evindeki ilk sorun olmuş durumda.

 Son olarak şekere yapılan %67 oranına zam ve son bir yılda fiyatı 6 - 7 kat artan şeker her evin sorunu değil mi?
Bu sorunu döviz kurunun artmasına  ya da dünyadaki gıda ve enflasyon krizine bağlayarak kenara çekilmeye çalışan iktidar o kadar da masum mu?

-2001 yılında çıkarılan yasa ile şeker üreticilerine sınırlı üretim kotasını kim getirdi?

Öz cümle ve nihayet; Güzel ve güneşli günlerin pekde uzak olmadığı düşüncesi ile Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nden gelsin;

Hak, şerleri hayr eyler,

Zannetmeki gayr eyler,

Ârif ânı seyr eyler,

Mevlâ görelim neyler,

Neylerse, güzel eyler…