TUSAŞ’A canlı bomba saldırısı!

TUSAŞ'A canlı bomba saldırısı


TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan saldırıya ilişkin açıklama geldi. Bakan Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." dedi.

'BÜYÜK BİR TESİS'

Olay yerinden edinilen bilgiye göre “Nizamiye çevresinde olduğu belirtilen bir süreç. TUSAŞ yoğun güvenlik önlemlerinin olduğu bir tesis. Türk savunma sanayii tesisleri arasına baktığımızda güvenlik bakımından yoğun bir önlemin alınmış olduğu bir bölgeden bahsediyoruz. İçerisinde binlerce çalışanı olan bir tesis. Emniyet mensubunun bölgeye gönderilmiş olduğunu ifade edelim. Ambulans ekiplerinin de bölgeye sevk edilmiş olduğunu ifade edelim. Yine bir iddiadan bahsedecek olursak zira çok sıcak bir gelişme, bombalı saldırı iddiası da var. Ancak bu teyit edilmiş bir bilgi değil. Çok sıcak bir gelişme olduğu için sürecin emniyet ekipleri tarafından yapılan tespit çalışmalarının ardından daha net bir şekilde ortaya çıkacağını ifade etmiş olalım.

Müdahale sürecinin ilk etapta TUSAŞ’ın kendi güvenlik görevlisi bünyesinde çalışan personel tarafında yapılmış olduğunu ifade edelim. Akıncı üssüne oldukça yakın bir nokta burası. Ana nizamiyede TUSAŞ’ın çok sayıda kapısı var.Bu kapılarda servis yoğunluğu olan bir bölge. Şu anda çalışmalar devam ediyor. TUSAŞ yerleşkesinde 15 bin çalışan var. 15 bin çalışan burada vardiyalı olarak çalışıyor. Helikopter grubu, İHA grubu, uzay sistemleri grubu, milli muharip uçak mühendislik grubuna hizmet veren oldukça büyük bir yerleşke içerisinde olan bir tesisten bahsediyoruz.

CANLI BOMBA İDDİASI

Olay yerine çok sayıda özel harekat polisinin sevk edildiği öğrenilirken, canlı bomba saldırısının olduğu iddia edildi.

ÖNCE PATLAMA SONRA SİLAH SESLERİ

Ankara Kazan'da TUSAŞ tesislerinde patlama oldu. Silah seslerinin duyulduğu ve çatışma olduğu belirtildi.