Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması ve 30. Yıl Kutlaması.

Zeki Oğuz Fotoğraf Yarışması ve 30. Yıl Kutlaması.

Yarışma, gazeteci, fotoğrafçı aynı zamanda yazar kimliğiyle Yörük kültürüne ilişkin fotoğraflara ve birçok esere imza atan Zeki Oğuz adına gerçekleştirildi.

Yarışma, yüzyıllardır devam eden Yörük Türkmen yaşam biçiminin ve kültürünün eşsiz unsurlarını sanat yoluyla toplumla buluşturmayı ve kültürel değerleri görseller üzerinden saptamayı ve gelecek kuşaklara kazandırmayı hedeflemiştir. 

Yörüklerin özgün yaşam tarzını, doğayla olan ilişkilerini, misafirperverliklerini, giyim kuşamlarını ve geleneksel yaşam pratiklerini estetik bir gözle yakalayan fotoğraflar yer aldı. Yörük Türkmen göç ve çadırlarda yayla hayatına, keçi sürülerinden dokuma halılarına kadar pek çok öğe fotoğraflarda hayat buldu.

Yarışmaya katılan 53 fotoğrafçı tarafından gönderilen 154 fotoğraf, 04 Ekim 2024 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toplantı Salonunda toplanan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada ilk üç sırada yer alan katılımcılara ve mansiyon alan üç yarışmacıya ödülleri Derneğin Kuruluşunun 30 Yılı Kutlama Etkinliği kapsamında konferansların da yer aldığı törende 30 Ekim 2024 tarihinde Muratpaşa Belediyesi ASSİM Merkezinde (Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi) sunulacaktır. Aynı törende dereceye giren 6 fotoğtaf ve sergilenmeye değer görülen 20 fotoğraf, açılacak sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulmak üzere sergilenecektir. Yarışma Ödül Töreni 30 Ekim 2024 tarihinde 17.30’da ASSİM (Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezin)inde yapılacağı belirtildi.