”Çiftçinin hali” Veteriner Hekim Ali Köker yazdı.
169 okunma

”Çiftçinin hali” Veteriner Hekim Ali Köker yazdı.

''Çiftçinin hali'' Veteriner Hekim Ali Köker yazdı.

ABONE OL
Mayıs 30, 2022 16:01
”Çiftçinin hali” Veteriner Hekim Ali Köker yazdı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇİFTÇİNİN HALİ

Çiftçinin hali harap. Mazot, gübre, envanter vs derken çiftçi işin içinden çıkamaz hale geldi. Daha düne kadar Ak partinin her icraatını savunan çiftçi bir daha oy verirsem elim kırılsın demeye başladı. Bizler bu durumlar böyle olmadan önce anlattık, anlatmaya da devam ediyoruz. Lakin geldiğimiz noktada yavrusu olan inekleri bile üretici kesime vermeye başladı. Şu an şikâyet ettiğimiz gıda ürünlerinin neredeyse tamamı birkaç ay içinde ulaşılmaz hale gelecek.

Hükümet kabul etmek istemese de içinde bulunduğumuz ekonomik kırız öyle böyle değil. Tüm dünyanın gıda stoklamaya başladığı günümüzde bizler çiftçimizi toprağa küstürüyoruz. Topraktan elini ayağını çeken çiftçi kentlerde tüketen nüfusa katılıyor. Bunlar daha iyi zamanlarımız.

Toprak reformu kanunu ile birçok değişikliğe giden hükümet her nedense çiftçinin kullanmak zorunda olduğu gübre mazot vs. de bir düzenleme yapmıyor. Bu sene çiftçinin yüzde onu ekip dikmeyi bıraktı önümüzde ki sene bu oran yüzde otuzlara yaklaşacak gibi görünüyor.

Yani demem o ki dostlar gidişat iyi değil. Bir an önce seçime gitmeli ve bu kötü gidişi Millet olarak durdurmalıyız. Ya değilse yukarıda anlattığım gibi gıda yoksunluğu yaşamamız kaçınılmazdır. Görüldüğü üzere bu hükümet bu işi artık yapamıyor. Ne ekonomiyi ne de ülkeyi yönetemiyor. Daha iyi yönetim için artık tercihlerimizi değiştirmeli ve bizi en iyi yönetecek siyasi iradeyi yönetime getirmemiz gereklidir.

Saygılarımla.

İyi Parti Yunak İlçe Başkanı Ali Köker

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r