Türküler genellikle yaşanmış bir olayın ardından yazılır ve söylenir. Türküleri dinlerken duygulanır, hüzünlenir veya heyecanlanırız. Bunun sebebi de türkülerimizin yaşanmışlıklarıdır. Her türkünün bir hikayesi vardır. Bu hikayelerini bilerek türkülerimize kulak verirsek ,bize iletmek istedikleri duyguyu tam anlamış oluruz.
Türkülerden bahsederken aslında ,eski Türk şiirlerinden de bahsetmiş oluruz.Çünkü bu iki tür iç içe geçmiş durumdadır.Aslında türküyle toprak da iç içedir.Çünkü türkülerimiz yöre yöre farklılıklar gösterir.Şöyle ki gözümüzü kapatıp bir türküye kulak verdiğimizde ;hayalimizde doğa,toprak,toprak kokusu ile beraber, duyguyla harmanlanmış köy aklımıza gelir.
Buradan sizlerin dikkatinizi şu noktaya yönlendirmenizi istiyorum.Emekle,duyguyla, yaşanmışlıkla yapılan türkülerimiz,ekilen dikilen tarımın yapıldığı ,anadolunun kokusunun sonuna kadar hissedildiği yerlerden çıkmıştır.Bir toprak ekildiği dikildiği zaman orada insanlar,konuşur,düşünür ve türkülerini söylerler.
Tarım sektörel olarak ,ekonomide yer alan diğer sektörelere göre, yönetilmesi zordur vede sektörde yer alan nüfusun sosyal refahı oldukça düşüktür.Böyle bir görünüm sergilemesi dolayısıyla, korunması ve desteklenmesi çok önem arz eden, stratejik bir sektördür.
Tarımın desteklenmesi için kullanılan krediler ,başlı başına incelenmesi gereken bir durumdur.Bu konuda yüzeysel olarak söyleyeceklerim şunlar olabilir; çiftçimizin paranın nasıl kullanılacağı ve yönetimini iyi bilmesi gerekmektedir.Parayı kazanmayı çiftçimiz çok iyi bilir, ancak nasıl yönlendireceğini ve nereye kullanacağınıda bir o kadar iyi bilmelidir.Çiftçimizin emeğinin kıymeti kadar, ekonomik boyutuda çok önem arz eder.Çiftçilerimiz bu iki bölüm üzerine desteklenmeli ve bu konuda eğitimlerin oluşturulması gerekmektedir. Tarım bilgisinin yanında ekonomik bilgilerde çiftçimizin elini oldukça rahatlatacaktır.
Son sözlerim olarak; Başlıca güç kaynağımız ve dayanağımız topraktır ve kültürümüz olan Türkülerimizdir.Bu kaynaklarımızı sele,yele ve ellere vermeyelim.İyi beslenen toplum iyi türküler söyler.
“ÇOK YAPRAK AZ MEYVE BU DOĞANIN YASASI,ÇOK SÖZ AZ İŞ BUDA İNSANIN HATASI” AZ KALDI
SAYGI VE SEVGİLERİMLE.
GÜNDEM
2 saat önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
1 gün önceGÜNDEM
2 gün önceGÜNDEM
2 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.