Osman ÖRS Yazdı: SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.
299 okunma

Osman ÖRS Yazdı: SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.

Osman ÖRS Yazdı: SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.

ABONE OL
Mayıs 1, 2022 17:21
Osman ÖRS Yazdı: SICAK HAVALARDA SOKAK HAYVANLARI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıcak havalar geldi çattı ve özellikle gündüz saatleri hepimiz için yeterince çekilmez bir hal almaya başladı. Peki, bu sıcak havalarda sokaktaki patili dostlarımız için neler yapabiliriz?

Mayıs ayından itibaren hava sıcaklıklarının katlanarak artmasıyla biz hayvan dostları için huzursuz günler başladı. Biz insanlar bile türlü imkânlara sahip olmamıza rağmen sıcak havalara zor katlanıyoruz. Bir de sokaklarda yaşayan dostlarımızı düşünelim.

Onlar için ne kadar zor olmalı.

Delici ve yakıcı güneş ışınlarından kaçacak yer arıyorlar. Git gide kuraklaşan şehirlerimizde onların sığınabilecekleri serin bir ağaç gölgesi bulmak oldukça zor. Haydi, şans eseri bir ağaç gölgesi buldular diyelim, yiyecek biraz mama, daha da önemlisi birkaç yudum temiz su bulmaları daha da zor.

O yüzden bu sıcak havalarda onları unutmamamız hayati önem taşıyor.

PEKİ, PATİLİ DOSTKARIMIZ İÇİN NE YAPMAK GEREK?

Bunaltıcı yaz sıcakları sokak hayvanları için su ve barınma sıkıntısı çekme dönemi. İçmek için temiz su bulmaktan büyük güçlük çekiyorlar. Bu yüzden özellikle sosyal medyada sürekli “Bir Kap Su” kampanyaları düzenlendiğine tanık oluyoruz. Sokaklara, bahçelere, kapı önlerine koyduğumuz bir kap su, hayati önem taşıyor. Bu suları günlük olarak değiştirmemiz de öyle. Su kaplarını gölgelik alanlara yerleştirmeye de dikkat edersek tadından yenmez.

SOKAKTAKİ PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN MAMA KABI

Sıcak havalarda hayvanların bulmakta zorlandıkları tek şey su değil. Yiyecek bulmakta da çok zorlanıyorlar. Bu sebeple onlar için koyduğumuz temiz su kaplarının yanına bir de mama kabı iliştirebilirsek, kim bilir kaç sokak canının hayatını kurtarmış oluruz.

KUŞLARI DA UNUTMAYALIM!

Sıcak havalarda kuşlar da su sıkıntısı çekiyor. Kedi ve köpekler için koyduğumuz su kapları, kuşlara uygun olmayacaktır. Onlar için çok daha sığ ve minik kaplar tercih etmeliyiz. Üstelik bunları kedi ve köpeklerin ulaşamayacakları yerlere yerleştirmeliyiz. Pencerelerimizin önleri, balkonlar, bu iş için biçilmiş kaftan. Hatta biraz büyük kaplarda da su koyabilirsek rahatlıkla banyo yapıp serinleyebilirler. Bulgur taneleri, ekmek kırıntıları da onlar için ideal mamalar sayılacaktır.

GÖLGE BARINAKLARI

Marketlerde bulabileceğiniz boş ve sağlam kolileri sokak hayvanları için yeni bir eve dönüştürebilirsiniz.

Osman ÖRS

İyi Parti Karatay Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r