’EĞiTiM ve YARDIMLAŞMA’’ Yaşen ARISOY Yazdı.
158 okunma

’EĞiTiM ve YARDIMLAŞMA’’ Yaşen ARISOY Yazdı.

’EĞiTiM ve YARDIMLAŞMA’’ Yaşen ARISOY Yazdı.

ABONE OL
Nisan 4, 2022 14:35
’EĞiTiM ve YARDIMLAŞMA’’ Yaşen ARISOY Yazdı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘’EĞITIM ve YARDIMLAŞMA’’ Yaşen ARISOY Yazdı.

Eğer bir gün yolunuzu kaybederseniz bir çocuğun gözlerinin içine bakın; çünkü bir çocuğun bir yetişkine anlatacağı çok şeyler vardır.

Çocuklarımız bugünün yarını, yarının umududur.

SAYIN ANNE ve BABALAR ÇOCUKLARIMIZ DUYDUĞUNU DEĞİL GÖRDÜĞÜNÜ UYGULAR.

Eğitimde ailenin yeri önemlidir. Çocuklarımız iyi kötü hareketlerini, birçok davranışlarının kökünü ailede kazanır.

Okullar da sadece öğrenim yapılan bir kurum değildir. Anne karnında başlayan çocuğun eğitimi okulda şekillenir. OKUL çeşitli kampanyalar düzenleyen toplumda SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA çabalarına katkı yapan bir kurumdur.

Yardımlaşma milletimizin kültürüne, kültürel değerlerine özgü davranışlardandır. Eller çok olunca yük hafiflermiş.

Yardımlaşma herkesin kazanması gereken alışkanlıklardan bir tanesidir. Yardımlaşma sayesinde bireysel olarak bizler vicdani rahatlık yaşarken, kişiler, toplumlar da yardımlarımız sayesinde rahatlar, daha iyi duruma geçer.

Türk halkı içinde merhamet duygusu, insan sevgisi olan bir millettir. Kim nerede, ne şekilde yardıma ihtiyaç duysa orada bir Türk insanı, bir Türk Milleti vardır. Yardımlaşma İslam dininde de çok önemlidir.  Hazreti peygamberimiz ” Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir ” diyerek yardımlaşmanın önemini belirtmiştir.

Anne babanın, öğretmenlerin çocuklara küçük yaşlardan itibaren vermesi gereken davranışlardan biri YARDIMLAŞMA KONUSUDUR. Yardımlaşma konusu çok önemli bir konudur. Çünkü çocuklar çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetiştirilmelidir.

Bir çocuk doldurulacak bir küp, bir vazo değildir. O yakılacak bir ateştir. Fitili ateşlemek gerek. Çocukların nasihatten çok iyi örneklere ihtiyacı vardır.

Çocuklarımıza Allah, vatan, bayrak, millet, TÜRK MİLLETİ SEVGİSİ vermeliyiz. Çocuklarımızın merhametli olmasını vicdanlı, paylaşımcı, yardım sever olmasını istiyorsak; vatanımıza, milletimize, çevremize, komşularımıza karşı yardımsever, paylaşımcı olmalıyız.  Doğayı, ağacı, hayvanları, vatanımızı sevmeliyiz, karşılık beklemeden iyilik yapmanın bir erdem olduğu bilincinde olmalıyız ki onlar da gördüklerini uygulasınlar…

Eğitim neferi YAŞEN ARISOY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r