Konya da asayiş olayları patladı.
169 okunma

Konya da asayiş olayları patladı.

Konya da asayiş olayları patladı.

ABONE OL
Eylül 13, 2022 19:18
Konya da asayiş olayları patladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya il merkezinde hırsızlık, uyuşturucu, cinayet oranlarında aşırı bir artış söz konusu. Gün geçmiyor ki bir kavga cinayet haberi duymayalım. Hoşgörü şehrinde artık insanlar hoş görmüyor. Asayiş ekiplerine takviyeler yapılmasına rağmen suçu önlemede pekde başarılı olduğumuz söylenemez.

Kendi başımıza gelmedikçe normalleştirdiğimiz olayları kendi başımıza gelirde canımız yandığında anlayabiliyoruz.

Bir gazeteci olarak her gün bu ve benzeri haberleri yazmaktan çokta memnun değilim hani. lakin malzeme bu elimizde. ceza evlerinin ıslah etmekten çok işlenen suç ve veya suçlarla ilgili çevre edinme nam yeri olma durumu bu tip olayları pekiştiriyor. Eğitim sistemi, gelir seviyesinde ki adaletsizlikler, uyuşturucu kullanımı sosyal adaletsizlik gibi bir çok negatif durum da bu olaylarda başlıca etmenlerden.

Suçlunun, suça ceza verilen kurumdan korkmadığı bir zamanda yaşıyoruz. Hal böyle oluncada bu tip olayların artması kaçınılmaz hale geliyor. Gerçek manada suçlu ceza veren kurumdan ceza uygulayan kurumdan korksa bir çok olay belkide yaşanmayacak!

Son bir haftada benim yer vermeme rağmen en az yirmi asayiş olayı haberi yapmışız, birde tüm haberleri geçsek sanırım sayı 100 lerle anca ifade edilirdi.

Konya için acil çözüm bekliyorum yetkililerden…

Gazeteci Yazar Tankutalp ALTUNSOY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r