Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kömür maden ocağı çöktü
107 okunma

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kömür maden ocağı çöktü

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kömür maden ocağı çöktü

ABONE OL
Ekim 5, 2023 19:09
Ankara’nın Beypazarı ilçesinde kömür maden ocağı çöktü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunan bir kömür maden ocağında meydana gelen kaza hakkında Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Orta Anadolu Şube Başkanı Talih Kocabıyık açıklamalarda bulundu.

Kazanın yaşandığı ‘K’ kömür maden ocağında mekanize üretim ayaklarında üretim esnasında arkasında kalan tavan taşının çökmesi sonucu hava basıncının meydana geldiğini açıklayan Kocabıyık, “Tavan taşının çökmesi nedeniyle hava basıncı oluştu ve rüzgar meydana geldi. Bu rüzgar arkadaşlara vurduğu için çarpmalar meydana geliyor. Göçük dedikleri bir olay yok burada. Arka tavan taşının çökmesi sonucu kaza meydana geldi” şeklinde bilgi verdi.

Olayın hemen ardından olay yerine müdahale ekiplerinin sevk edildiğini ifade eden Kocabıyık, işçilerin güvende olması için risk taşıyan bölgelerin temizlendiğini ve kazazedelerin hastaneye nakledildiğini vurguladı. Ayrıca, hastaneye kaldırılan işçilerin durumlarının iyi olduğunu ve iç kanama veya hayati tehlike bulunmadığını belirtti.

Maden-İş Orta Anadolu Şube Başkanı Kocabıyık, kazanın doğal bir olay sonucu meydana geldiğini ve herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını dile getirerek, mekanizma ayaklarının doğasında olan bir durum olduğunu açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r