‘Din’ olgusu veya gerçekliği inanç meselesidir.
168 okunma

‘Din’ olgusu veya gerçekliği inanç meselesidir.

'Din' olgusu veya gerçekliği inanç meselesidir.

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 12:42
‘Din’ olgusu veya gerçekliği inanç meselesidir.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

” ‘Din’ olgusu veya gerçekliği inanç meselesidir…

5000 küsur din var şuan dünyada inanılan ve hepsinin din pazarlamacılarına göre “tek gerçek din” kendilerinin ki…

Herhangi bir dine inanma, iman etmede ve veya etme-me-de ben bir sorun görmüyorum. İnsanların içsel dünyaların da ki, beklentilerini ve tatminlerini biz bilemeyiz. Bizim bildiğimiz gördüklerimiz ve duyduklarımızdır. Yani içsel inancın (dünyanın) varsa da, yoksa da dışa vurumu. Bunun da samimi olup olmadığını, biz anlayamayız sadece inandığını beyan eden insanın kendi bilir.

Dünyada en çok inananı olan semavi dinlerin bile kendi içlerinde, “bizim dinimiz tek gerçek dindir, diğerlerine ise, siz kafirsiniz” diyen birçok masalcıları vardır ve bu semavi dinler, bu masalcılar eliyle kendi içlerinde bir çok alt din-lere ayrılır…
(Tarikat – Mezhep – Cemaat vs.)
Bu “alt din” diye isimlendirdiğim yapıların da taraftarları (inananları) epeyce çoktur. Ve bu inanmışlar için sadece kendileri gerçek dinin mensupları, diğerleri ise kafirdir. Diğerleri dediğim insanları gözünü kırpmadan öldürür ve bir an bile üzüntü duymaz bu inanmışlar. Kendi dinine göre cennetini hak etmiştir çünkü.

Hal böyle iken “dinde birlik – din kardeşliği” gibi kavramların içi boştur ve ilelebet boş kalacaktır. Tarih bu anlatrıklarımın ispatı ile doludur.
Gazeteci Yazar ”Tankutalp Altunsoy”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r