”MİLLET İTTİFAKI’NA HANGİ AÇIDAN BAKMALIYIZ?” Ömer ÇATALTEPE Yazdı.
251 okunma

”MİLLET İTTİFAKI’NA HANGİ AÇIDAN BAKMALIYIZ?” Ömer ÇATALTEPE Yazdı.

''MİLLET İTTİFAKI’NA HANGİ AÇIDAN BAKMALIYIZ?'' Ömer ÇATALTEPE Yazdı.

ABONE OL
Nisan 20, 2022 19:18
”MİLLET İTTİFAKI’NA HANGİ AÇIDAN BAKMALIYIZ?” Ömer ÇATALTEPE Yazdı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İttifak; farklı fikir, yapı ve görüşten olanların (kişiler veya partiler) bir amaç için birleşmesidir. Bu birleşme ittifaka katılanların birbiri ile aynılaşması anlamına gelmez.

Koşullar gereği bir araya gelenler, günü geldiğinde eski görüşlerine tekrar döneceklerdir.

20 yıldır ülkemizi yöneten, meclis çoğunluğunu elinde tutan, yargıyı, emniyeti, medyayı kısaca, tüm devlet gücünü elinde tutan bir iktidarın karşısında muhalefeti oluşturan partiler tek tek hareket ederek hiçbir varlık gösteremeyecektir.

Durum bu iken, tüm parti çıkarları bir kenara bırakılıp, birlikten güç doğar deyip, ülkenin ve cumhuriyetimizin geleceği için demokrasi için bir araya gelip ilk seçimlerde tek adam iktidarından kurtulmanın yollarını bulmak gerekiyordu.

Ülke ekonomide son yıllarda olmadığı kadar büyük bir çöküş içinde. İnsanlar yıllardır iktidarın yanlış politikası sonucu yükselen enflasyon, yüksek işsizlik, düşük gelir altında ezilmekte.

 Türkiye; dış politikadaki yanlışlar nedeniyle bir tek dostu olmayan ülke durumuna geldi.

Büyük dış borç ve onun yüklediği yüksek faiz kıskacı altında halk, çaresizlik ve umutsuzluk içinde.

Başta da dediğim gibi bazı özel durumlarda farklı görüşte olan partilerin bir araya gelmeleri, her konuda aynı görüşte olmaya başlamaları demek değildir.

Elbette, her parti kendi dünya görüşü, ekonomik ve siyasi programları doğrultusunda hareket etmek isteyecektir; ama koşullar gerektirdiğinde tüm bunların bir kenara bırakılması da gerekir. 

Şu anda 6 muhalefet partisinin yaptığı da tam budur.

İttifak içinde hareket eden 6 parti lider ve kurmayları; seçimler için çalışırken bu ittifak partilerinin tabanlarına düşen de kendi dünya görüşünü, ideoloji ve beklentilerini bir kenara bırakıp parti liderleri ve kurmaylarına güvenmeleridir.

Yarın çocuklarının bugünkünden daha özgür, daha adil, daha mutlu bir Türkiye’de yaşamasını isteyenler; kısır çekişmelerden sıyrılıp birliğe destek olmak için çalışmalıdır.

Bu güzel ittifak için daha çok şey yazacağız, şimdilik bu kadar diyelim.

Hoşça kalın.

Gazeteci Yazar Ömer ÇATALTEPE

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.