”ZAM YAĞMURU” Ekonomist Batuhan Tırtar Yazdı.
226 okunma

”ZAM YAĞMURU” Ekonomist Batuhan Tırtar Yazdı.

''ZAM YAĞMURU'' Ekonomist Batuhan Tırtar Yazdı.

ABONE OL
Haziran 23, 2022 09:54
”ZAM YAĞMURU” Ekonomist Batuhan Tırtar Yazdı.
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsanlar son günlerde evlerinde, iş yerlerinde, sosyal ortamlarda yani kısacası iletişim kurabilecekleri bütün mecralarda ekonomi ve zam haberlerini konuşuyorlar, birbirlerine geçinemediklerini belirtiyorlar.

Markete veya başka bir ürün almak için gittikleri ticarethanelerde alacakları ürün veya hizmetin fiyatının arttığını öğrendikleri zaman artık şaşırmıyorlar bile.

Düşük fiyatlı ürün arayışında olan çoğu tüketici artık bu arayışına son veriyor.

Peki bu normal mi, bir ürünün fiyatının, bir hizmetin ücretinin sürekli olarak artması normal mi?

Tabi ki normal değil.  

Sürekli olarak fiyatların artması hem ticarethanelere bir fiyat dengesinin oluşamamasına bağlı olarak satılan malın tekrardan yerine koyarken daha pahalıya alınmasından dolayı, hem de tüketicilere sabit gelir karşısında artan giderler dolayısıyla zarar vermektedir.

Ülkemizde özellikle orta ve alt gelir grubu vatandaşlarımız bu giderler altında adeta eziliyorlar. Gelişen şartlar neticesinde üst, orta ve alt gelir grubuna sahip ülkemiz yakında sadece zengin ve fakir gelir gruplarına ayrılacaktır.

Temel gıda maddeleri özelinde ülkemizde son yıllarda et, süt, un gibi ürünlerin üretim miktarları artmıyor. Aksine bu temel gıda maddelerinin üretimleri sürekli olarak azalıyor.

Bu durum yani sayılan bu ürünlerin arzının azalması, bu ürünlerin üretiminde görev alan kişilerin işlerini oluşan piyasa şartlarından dolayı bırakılmalarından kaynaklanıyor.

Üretimde görev alan bu insanların üretimden kopmasının engellenmesi ülkemizin başlıca meselesi olmalıdır. Çünkü bu engelleme söz konusu olmaz ise gıda fiyatlarındaki yaşanan sürekli artış durdurulamaz.

Ayrıca unutulmamalıdır ki temel gıda maddelerinin üretimi azalırken sayıları 10 milyonu bulan sığınmacıyı da besliyoruz.

 İşletmeci, Ekonomist Batuhan Tırtar

                                                                                                           

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r