Kocaeli’de ki TMO deposunda patlama! 
92 okunma

Kocaeli’de ki TMO deposunda patlama! 

Kocaeli’de ki TMO deposunda patlama! 

ABONE OL
Ağustos 7, 2023 13:46
Kocaeli’de ki TMO deposunda patlama! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli’de Derince Limanı mevkiinde büyük bir patlama oldu.

Kocaeli’de bugün saat 14.40 sıralarında Derince Limanı mevkiinde patlama sesi duyuldu. Patlama Gölcük’ten de hissedildi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine TEM ekiplerinin de sevk edildiği öğrenildi.

Bölgeden dumanlar yükselirken, çok sayıda ekip sevk edildi. Gölcük’te de hissedilen patlamanın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana geldiği ve yaklaşık 10-15 dönümlük bir bölge olduğu ifade edildi. İlk belirlemelere göre patlamada 10 kişi yaralandı. Vali Seddar Yavuz, patlamanın nedeniyle ilgili açıklama yaptı. Vali Seddar Yavuz da yaptığı açıklamada “TMO silolarında gemilerden buğday aktarımı sırasında toz sıkışmasıyla patlama meydana geldiğini değerlendiriyoruz. Bütün arama kurtarma ekiplerini yönlendirdik. 10 yaralımız var. Yangın riski söz konusu değil. Bölgede patlama vesilesiyle oluşabilecek tehlikelere karşı güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri planlıyor ve alıyorlar. Enkaz altında kimse yok” dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, “Yaralılarımızı ambulansla hastaneye sevk ettik. Şuanda gözüken durum hafif yaralı olarak görüyoruz. Arkadaşlarımızın hastanede tedavileri yapılacaktır” dedi.

“DEPREM HİSSİYLE HİSSETTİM”

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptığı açıklamada “Benim makamım aşağı yukarı 1 km uzaklıkta. Benim oturduğum yerden bile bir deprem hissiyle hissettim. Gölcük’ten arkadaşlar da hissetti. Bütün ekipler burada. Yaralılar çok hafif yaralı, ciddi yara değil.” diye konuştu

“ÇEVREDEKİ EVLERDE HASAR YOK”

Aygün “Çevredeki evlerde hasar yok. 25 metre karşısında askeriye binaları var, camları sapasağlam duruyor.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Yapılan kontrollerde, limanda bulunan gemilerde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Kıyem-3 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine yönlendirilmiştir. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Gemimiz ve Tuzla’da konuşlu bulunan Şark römorkörümüz kalkışa hazır bekliyor.” ifadeleri kullanıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r