Konya’nın lezzetleri tescillendi
127 okunma

Konya’nın lezzetleri tescillendi

Konya'nın lezzetleri tescillendi

ABONE OL
Ağustos 31, 2023 16:00
Konya’nın lezzetleri tescillendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da ünü sınırları aşan lezzetler bir bir coğrafi işaret belgesi alıyor. Konya’nın tescilli lezzetler zincirine iki yeni halka daha eklendi

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren ve “Coğrafi işaret” olarak da adlandırılan tescil çalışmaları tüm hızıyla sürerken Konya iki yeni lezzetinin daha tescilini yaptırdı.

Gıda, tarım, maden, el sanatları, sanayi ürünlerinin konu olduğu “coğrafi işaret” için bugüne kadar etli ekmekten düğün pilavına, kirazdan çileğe, ekmek salmasından fırın kebabına, güneyik salatasından sütlü selemene, tandır ekmek ve böreğinden şalgam galesine, çöplemeden çullamaya kadar tam 69 çeşit lezzetin coğrafi işaretini alan Konya şimdi de Kadınhanı’nın damak çatlatan lezzetlerinin tescilini yaptırdı.

Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Badem, ilçenin vazgeçilmez tatlarından olan ve ünü tüm Türkiye’ye ulaşan coğrafi tescilli tahinli pidenin yanı sıra yine ilçeye özgü olan adından ve tadından bahsettiren Kadınhanı Kömbesi’nin de coğrafi tescilini aldıklarını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r