”Trafik kurallarına uyan yok!” Kübra Altunsoy yazdı.
207 okunma

”Trafik kurallarına uyan yok!” Kübra Altunsoy yazdı.

''Trafik kurallarına uyan yok!'' Kübra Altunsoy yazdı.

ABONE OL
Eylül 12, 2022 15:17
”Trafik kurallarına uyan yok!” Kübra Altunsoy yazdı.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Merhabalar diyerek başlamak istiyorum ilkyazıma. Ben 12 yaşında orta öğretim 8. Sınıf öğrencisiyim. Soyadımdan anlayacağınız üzere sizin de tanıdığınız Benimde ilkyazımı yazdığım Konya Objektif Gazetemizin imtiyaz sahibi Tankutalp ALTUNSOY‘un en küçük kızıyım. Abimin ve ablalarımın aksine bende yazı yazmayı babam gibi seviyorum. Belki ileride gazeteci olamasam bile mutlaka yazı yazmaya devam etmeyi düşünüyorum.

Bugün okulun ilk günüydü. Bende diğer öğrenciler gibi heyecanla bugünü bekliyordum. Akşam çok heyecanlıydım, bir sürü hayal kurarak gece uykuya dalmıştım. Sabah uyandığımda saat çok erken olmasına rağmen aynı heyecanla hazırlandım ve sabah arkadaşlarımla buluşarak okula yürüyerek gittim. Arkadaşlarım da en az benim kadar heyecanlıydı.

Sabahın erken saatlerinde olmamıza rağmen trafik ”marvel” filmlerindeki gibi kalabalık ve araçlar hızlıydı. Okula gitmek için birçok trafik ışığından geçmek zorunda kaldım, inanır mısınız çarşının göbeğinde olmamıza ve her yerde trafik kameraları olmasına rağmen birçok araç trafik kurallarına uymuyor ve kırmızı ışıkta geçiyorlardı. Ben bir 8’inci sınıf öğrencisi olarak yazımı okuyan yetkili amcalardan en azından sabah saatlerinde öğrencilerin geçtiği yollar üzerinde bulunan, trafik ışıklarında görevli polis amcalarımın olmasını talep ediyorum.

Talebimi belirttikten sonra yazıma devam edeyim, okul için annem ve babamla bir önceki gün okul alış-verişi yapmıştık. Kendi aralarında konuşurlarken duydum, her şey çok pahalanmış. Sadece benim okul alış-verişim 1300 TL tutmuş, biz okuyan 5 kardeşiz. Yaşım küçük olsa da annemin ve babamın bizim masraflarımızı karşılarken nasıl zorlandıklarını anlayabiliyorum. Oysaki geçen sene 5 kardeşin toplam alış verişi 1500 TL tutmuştu. Bu sene neden böyle oldu anlayamadım. Benim anladığım kadarıyla hayat pahalılığı oldukça artmış ve bu bizim ailemizin geçim standartlarını kötü yönde etkilemeye başladı. Annem ve babam artık daha çok çalışıyor ve bizimle az vakit geçiriyorlardı, bu sebepten okulların açıldığına daha da çok sevindim, çünkü artık arkadaşlarımla okulda vakit geçirebileceğim.

Sabah 7:30’da ilk ders zilinin çalması ile birlikte sınıflarımıza koştuk. İlk dersimiz benim de çok sevdiğim Türkçe dersiydi. İlk ders olduğu için öğretmenimiz bizimle sohbet ederek derse başladı ve bize okul hayatımızı bitirince hangi mesleği yapacağımızı sordu, bende babam gibi gazeteci olacağım dedim. Benim gibi birkaç arkadaşım da gazeteci olacağını söyledi. Öğretmenimiz de bize o halde sizler de şimdiden yazı yazmaya başlayın ve günlük hayatta gördüklerinizi objektif bir şekilde yazınızda anlatın, yazdığınız yazıları bana getirin bende okuyayım dedi ve belki yazdığınız yazılarınızı okulumuzun gazete köşesinde ve Konya yerel gazetelerinde yayınlayabilirler dedi. Ben diğer arkadaşlarıma göre babam gazete sahibi olduğu için biraz avantajlıyım, babam yazılarımı beğenirse yayınlayacağını söyledi, babam da öğretmenimiz gibi günlük hayatta karşılaştığımız problemleri anlatmamı istedi. Bende bugün gördüğüm trafik problemlerini ve hayat pahalılığının ailemiz üzerindeki ekonomi problemlerini sizlere aktardım, bundan sonra bende Konya Objektif Gazetesinde sizlerle olacağım.

Sevgiyle kalın

Kübra Altunsoy

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r