Beyşehir Gölü kuruyor!
165 okunma

Beyşehir Gölü kuruyor!

Beyşehir Gölü kuruyor!

ABONE OL
Aralık 11, 2022 12:10
Beyşehir Gölü kuruyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’nın ve Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde gözle görülür bir şekilde su seviyesinde azalma meydana geldi. Beyşehir gölünün sularının çekildiği alan hayvanlar için mera bölgesi oldu.

Mustafa Büyükkafalı verdiği demeçte, Beyşehir Gölü’nün kuruduğunu ifade ederek,

“Bu sene de diğer yıllara göre göl yine çok çekildi. Göl kıyıları bu sene tamamen otlandı, çünkü su seviyesi tamamen düştü. Gölün en derin yeri neredeyse 5 metreye kadar düştü. Herhalde gölü kaybedince kıymetini anlayacağız. Kimyasal bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama araştırılması lazım. Umudumuz yağışlarda.

Beyşehir ilçesinde yaşayanlardan Yaşar Al, 74 yaşında olduğunu ve hayatı boyunca Beyşehir Gölü’nü bu derece kurak ve mera alanı olarak görmediğini ifade ederek, şunları söyledi :

“Çocukluğumuz bizim bu gölün kenarlarında geçti. Şimdiye kadar bu derece susuz ve gölün bu derece otlandığını ilk defa görüyorum. Göl kenarına gelip baktığımda gerçekten hüzünleniyorum. Yani göl ölmüş, öksüz kalmış, bakımı yok. Gölümüzde 1965’lerde, 70 ve 80’li yıllarda o kadar çok balık çeşidi vardı ki kuş cennetiydi. O kadar suyumuz vardı ki, dalga vurduğu zaman gezinti alanlarına kadar vururdu. Şimdi baktığımızda maalesef göl elden gidiyor, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü elden gidiyor. Yazık olacak gölümüze” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r