”Joker Ehliyet” meselesi nedir? Kaç sürücü kursu kapatılmıştır? Kaç kişi bu meseleden tutuklanmıştır?
  • Konya Objektif
  • Gündem
  • Bülten
  • ”Joker Ehliyet” meselesi nedir? Kaç sürücü kursu kapatılmıştır? Kaç kişi bu meseleden tutuklanmıştır?
183 okunma

”Joker Ehliyet” meselesi nedir? Kaç sürücü kursu kapatılmıştır? Kaç kişi bu meseleden tutuklanmıştır?

''Joker Ehliyet'' meselesi nedir? Kaç sürücü kursu kapatılmıştır? Kaç kişi bu meseleden tutuklanmıştır?

ABONE OL
Ekim 25, 2022 14:27
”Joker Ehliyet” meselesi nedir? Kaç sürücü kursu kapatılmıştır? Kaç kişi bu meseleden tutuklanmıştır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan her gün yeni bir şey öğreniyor sevgili okurlar. Ben bu gün ”joker Ehliyet” kavramını öğrendim sizlerede açıklama ihtiyacı duydum. Bu gün başka bir mesele için gittiğim bir basın toplantısında bu sesle soruldu bende dahil bir çok gazeteci bu mevzuyu bilmediğimizi fark ettik. Sorduk muhattaplarından öğrendik. Joker ehliyet bir nevi sahte ehliyet demekmiş! Yani sizin yerinize başka birilerini sınava sokmak sureti ile size belge alınması.

Biraz araştırınca bu meselenin epey derin bir mesele olduğunu ve bu meseleden Konya da 3 sürücü kursunun belgelerinin iptal edildiğini öğrendim. Son yapılan operasyonda 30 yakın kişi göz altına alınmış ve tutuklanmış. Peki bu dolap nasıl döndürülüyor? Anlatalım.

Siz her hangi bir sürücü kursuna kayıt olup sınavlarda yeterlilik gösteremeyince, belgeleri iptal edilen bu kurslara müracat ediyorsunuz, müracat atıyorum bugün 3000tl ise size bu üçkağıtla belge veren kurslar 50000tl ile 100000tl arasında bir fiyat vererek sizinle anlaşıyorlar. Daha sonrasında sizin yerinize yazılı sınav başka bir kişi sokarak sizi bu sınavlardan geçiriyorlar. Uygulama sınavları içinde bu tip uygulamalar mevcut fakat ücret mukabilinde…

Şimdi diyeceksiniz ki ya sevgili Gazeteci yazar nasıl olur biz dijital çağa geçtik her şey kayıtlı. Bal gibi de oluyor, olmuş işte size devam eden mahkeme dosyasının içeriğini anlatıyorum! Sana bana yapmazlar zaten. Ama yapan yapmış, yaptıran yaptırmış!

Belki halan yapan bile vardır…

İşini düzgün yapan eğitim kurumları ile işim yok!, Lakin içinizde ki çürük elmaları temizleyin, ya değilse bu sizin de işinizi bozar, işinize çomak sokar demedi demeyin.

Şimdi gelelim fasulyenin nimetliğine, bu işler resmi kurumlarda çalışan biri veya birilerinin bilgisi, izni, olmadan yapılabilir mi? Ve veya yapıldı ise teknolojinin bu kadar geliştiği bu çağda bu tip olaylar nasıl görülememiştir.

Birilerinin izah etmesi gerekmez mi!?

Ben yakın zamanda motor ehliyeti aldım, 2 tip sahada sınava girdim. İlk saha dikdörtgen bir saha idi ve her yan alanda bir adet milli eğitimin görevlendirdiği not veren öğretmen veya müfettiş vardı. Yapacağınız bir hatada bile o sınav hakkınız yanıyordu. Sınavdan önce TC kilik numaramı alıp sistemden beni resmim ile kontrol edip, sonra resmimi yeniden çekip sisteme yükledikten sonra, sınavıma başladılar. Çok uzatmayayım böyle dijital ve sıkı bir kontrolün olduğu yerde, siz sınava girecek, ”A şahsın” yerine ”B şahsını” o komisyonu önceden ayarlamadan sokamazsınız! Bu bir gerçektir…

Şimdi birilerinden ben izah bekliyorum, bu komisyon üyeleri önceden ayarlanmış mı? Yoksa onlarda bunca teknolojiye rağmen kandırılmışlar mı?

Belgeleri iptal edilen kurslar hangi firmalar?

Bu kurslardan ehliyet alan tüm sürücüler denetimden yeniden geçecek mi?

Şu an mahkeme kayıtlarında bu tip belge ile ehliyet aldığı bilinen kaç kişi var? Belgeleri iptal edildi mi?

Bu ve buna benzer onlarca soru sorulabilir. Bu kurslardan hak ederek belge alan bir çok vatandaşın da başının ağrıyacağı aşikar, umarım hak mahrumiyetine uğramazlar.

Son sorum ise bu sürücü kurslarını açmak veya devir almak bu kadar basit bir iş mi? Görüyoruz ki işleri çok zor, ve insanla uğraşılan işler. Bir taraftan enflasyon, bir taraftan kendi yetersizliğini kurslardan bilen ferler vs. bu iş bu kadar zorken bu işleri açmak, kurmak. devir almakta bu kadar kolay olmaması lazım gelir kanaatindeyim.

İşini hakkıyla yapan bir çok sürücü kursunu tanıyorum, bir çoğu ile ikili ilişkilerim var, bu tip durumlardan onlarda muzdaripler, her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışıyorlar. Onlarada ısrarla tavsiyem birleşin, birlik olun ve sepetteki çürük elmaları atın…

Son bir söz ise bu işlerle uğraşan kişilere bu işlerle uğraşmayın, paranız çoksa gidin özel şoför tutun, sizin yüzünüzden hakkıyla belge alanların belgeleri de iptal edilmesin.

saygılarımla.

Gazeteci yazar Tankutalp ALTUNSOY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r