”SEÇMEN” araştırmacı gazeteci yazar Mustafa Kanıcı yazdı.
165 okunma

”SEÇMEN” araştırmacı gazeteci yazar Mustafa Kanıcı yazdı.

''SEÇMEN'' araştırmacı gazeteci yazar Mustafa Kanıcı yazdı.

ABONE OL
Aralık 20, 2022 14:21
”SEÇMEN” araştırmacı gazeteci yazar Mustafa Kanıcı yazdı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk seçmeni genel olarak kısa, etkili, güzel sloganları hep sevmiştir. Akılda kalıcı olan, tamda insanların istedikleri ve ihtiyaç duyduklarını karşılayan sözleri severler, desteklerler.

Şöyle derinleştirmek gerekirse; Siyasi bir parti düşünelim, değerli kadrolara sahip ancak bu değerli kadrolarını halka anlatacak çok etkili bir sloganı sahip değilse yani bunu seçmene anlatamıyorsa çok da bir karşılığı olmuyor.

Derin analizler, vizyon konuşmaları, stratejiler vs. vs. bunları seçmen dikkatli üç dakika dinlemiyor. Seçmen için genel olarak slogan ve ezber söylemleri seviyor.

Her ne kadar zekânız ve anlattıklarınız sizi sıradan insanların üzerine çıkartıyor olsa da, siz o sıradan insanların anlayacağı şekilde yazıp, konuşup, anlatamıyorsanız bu özel özelliğiniz değer kazanmıyor. Her ne kadarda az bilip az düşünüyor ve çok az kapasiteniz olsa bile, etkileyici konuşup, bağırıp çağırıp, anlatabiliyorsanız hiç hak etmediğiniz yerlere çok hızlı gelebiliyorsunuz.

Toparlarsak, Atam Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Sayın Genel Başkan’ım Meral Akşener hanım efendinin de her fırsatta tekrarladığı, TBMM kürsüsünün arkasında büyük harflerle de yazılı, bu günlerde çok değerli sözü tekrar hatırlatmak isterim.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.”

                                          Mustafa Kemal Atatürk.

Bu ilke her şeyi çok net ve güzel açıklamıştır.

Az kaldı.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Mustafa Kanıcı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r