”ÜZERİNDE DURULMAYAN KONU:MUTSUZLUK” Batuhan TIRTAR yazdı.
144 okunma

”ÜZERİNDE DURULMAYAN KONU:MUTSUZLUK” Batuhan TIRTAR yazdı.

''ÜZERİNDE DURULMAYAN KONU:MUTSUZLUK'' Batuhan TIRTAR yazdı.

ABONE OL
Mayıs 9, 2022 09:26
”ÜZERİNDE DURULMAYAN KONU:MUTSUZLUK” Batuhan TIRTAR yazdı.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemiz ve dünya zor günlerin içerisinden geçmekte, bu zor günlerin sebeplerine bakacak olursak,  covid-19 pandemisi başta gelen sebeplerden daha sonra ise ekonomik sebepler, siyasal sebepler, Suriyelilerin yarattığı huzursuzluklardan kaynaklı sebepler, Ukrayna- Rusya çatışmasının oluşturduğu siyasi ve ekonomik risklerden kaynaklı sebepler olmak üzere listeyi daha da uzatabiliriz. Tüm bu sebeplerin, tüm bu zor günlerin ötesinde görülmeyen hep ötelenen bir gerçeklik var oda mutsuzluk. Bu gerçek Birleşmiş Milletler Mutluluk raporunda da kendine yer bulmuş rapora göre listenin başında yer alan ülkeler raporun yayınlanmaya başladığı tarih olan 2012’den beri Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya. Üstelik Finlandiya dört kez üst üste en mutlu ülke olmuş. Raporda son sıralarda yer alan ülkeler ise Türkiye, Güney Afrika ve Pakistan.

Başta sayılan sebepler küresel olarak tüm dünyayı etkilemişken ülkemiz özelinde biz niye daha mutsuz durumdayız?

Bu sorunun cevabı aslında çok basit çünkü gençlerimiz daha üniversite sıralarında iş ve gelecek kaygısına düşmüş durumda, çalışan iş gücü yani yetişkinler ise üretimden elde ettiği kazancın ay sonunu getirememesinden çarşıya pazara çıktıklarında bir ürünü bir daha ki hafta çok daha pahalı fiyatlara satın almaktan şikâyetçiler.

Hal böyle olunca insanlarımız mutsuz ve ümitsiz. Toplumun tüm kesiminin umutlanmaya ve mutlu olmaya ihtiyacı var. Vakit geçmeden insanlarımızı mutlu edecek çözümler aramalıyız. Aksi halde mutsuzluk, umutsuzluk, işsizlik kısır döngüsü uzun süre yerini koruyacaktır.

Batuhan TIRTAR

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r