Gökhan TOZOĞLU: ”sözde kredi desteklemesi”
176 okunma

Gökhan TOZOĞLU: ”sözde kredi desteklemesi”

Gökhan TOZOĞLU: ''sözde kredi desteklemesi''

ABONE OL
Mayıs 10, 2022 10:53
Gökhan TOZOĞLU: ”sözde kredi desteklemesi”
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Gazete Objektife yaptığı açıklamada, Devlet eğer gerçekten dar ve orta gelirli vatandaşlarını mülk sahibi yapmak istiyorsa, Elinde TOKİ gibi bir kurum var. Ve yine devletin mülkiyetinde olağanüstü araziler var. Bu arazilere sosyal nitelikli konutlar yapılır ve vatandaşlara cazip ödeme koşulları sunulur. Böylelikle dar ve orta gelirli vatandaşlar mülk sahibi olabilir,dedi.

TOKİ’nin yetmeyeceği yerlerde devlet özellikle kentsel dönüşüm bölgelerinde yarım kalan inşaatlarla ilgili bir çözüm bulur, inşaat firmalarıyla anlaşır yine konut ihtiyacını bir şekilde giderir, diyen Tozoğlu,

Ancak içinde bulunduğumuz ağır ekonomik koşullar içerisinde, reel enflasyonun yüzde 100’ü aştığı bu ortamda devletin SÖZDE KREDİ DESTEKLEMESİ ile vatandaşı konut sahibi yapma iddiası ham bir hayaldir. Konut fiyatlarındaki zaten fahiş olan artışa benzin dökmekten başka bir işe de yaramaz. Aradan 24 saat geçmeden konut fiyatlarının bir anda artışı bunun bariz göstergesidir. Devleti idare edenler, aldıkları kararların sosyal, psikolojik ve ekonomik sonuçlarını tahmin edip değerlendirmek zorundadır, dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r