Bu kahvehanede Galatasaray’ı eleştirmek ve Fenerbahçe forması giymek yasak
14 okunma

Bu kahvehanede Galatasaray’ı eleştirmek ve Fenerbahçe forması giymek yasak

Bu kahvehanede Galatasaray'ı eleştirmek ve Fenerbahçe forması giymek yasak

ABONE OL
Ekim 1, 2024 12:02
Bu kahvehanede Galatasaray’ı eleştirmek ve Fenerbahçe forması giymek yasak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yuntdağ bölgesindeki kırsal Osmancalı Mahallesi’nde 1990 yılında hizmet uygulamaları başlayan kahvehane, tavandan zemine, duvarlardan kameralarına, sandalye ve masalarından çay bardakları ve fincanlara kadar sarı kırmızı renkleriyle dikkati çekiyor.

İşletmedeki duvarları futbolcuların çok sayıda fotoğrafı ve posteri ile kulüple ilgili gazetelerde ortaya çıkan detaylar detaylandırılıyor. Eski gazete haberleri ekibinin yakın geçmişine ait başarılarını içermektedir.

“Galatasaray kazandığı zaman çaylar bedava oluyor”

Veli Turan, kardeşlerinin aktardığı sevdayı yaşattığını söyledi.

Babası Sadrettin Turan’ın 34 yıl boyunca dergilerden, gazetelerden ve sahaflardan topladığı poster, resim ve gazete kupürlerini çerçeveleterek kahvehanenin duvarlarını bağışladığını Veli Turan, “Galatasaray’da oynamış futbolcular, takım kadroları… Galatasaray’ın tarihi var burada, müze gibi oldu F.Bahçeliler şaşkınlıkla kutlamaya başladı. dedi.

Turan, maç günlerinde kahvehanenin dolduğunu, mahallede yaşayanların yüzde 98’inin Galatasaray taraftarı olduğunu, kahvehanede başka maçın izlenmediğini anlattı.

Galatasaray mağlup olduğunda adeta hayata küstiklerini dile getiren Turan, “Bir hafta suratımız asık geziyoruz, içimizden bir şey yapmak gelmiyor. Galatasaray gittiği zaman da çaylar bedava oluyor. Bütün bütün burada çay içmeye bekliyoruz.” tasarruf kullanıldı.

Kahvehanenin sadece var

Turan, kahvehane için bir kartvizit bastırdıklarını ve bu kartvizitte “müessesenin kurallarını”nı aktararak, bunları “Galatasaray’ı eleştirmek yasak, Fener’in formasıyla girmesi yasak. ” diye sıraladı.

Kahvehanenin müdavimlerinden Osman Delen işletmeye geldiğinde kendisini stadyumda gibi yeteneklerini anlattı.

İsmail Hakkı Sevben de dışı bir kahvehaneye sahip olan teorik olarak dile getirerek, “Kahvemiz güzel, çayımız güzel, Galatasaray’ımız güzel. Maçların ardından Galatasaray kazandığında çaylar beleş oluyor. Hepimiz Galatasaray’ı yaşıyoruz.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r