Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans’ ta mühendis tutuklandı
  • Konya Objektif
  • Genel
  • Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans’ ta mühendis tutuklandı
157 okunma

Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans’ ta mühendis tutuklandı

Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans' ta mühendis tutuklandı

ABONE OL
Ekim 4, 2023 17:08
Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans’ ta mühendis tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem felaketinde bin kişinin mezarı olan Rönesans Rezidans’ta mühendis tutuklandı, kayıpların aileleri adalet bekliyor

Rönesans Rezidans, 2013 yılında tamamlandıktan sonra “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulmuştu. Ancak, Kahramanmaraş merkezli depremde, rezidansın bulunduğu bölgede yaklaşık bin kişi hayatını kaybetmişti. Bu felaketin ardından, rezidansta depreme yakalanan ve kayıp olan 52 kişiden hala haber alınamıyor.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Rönesans Rezidans’ın mühendisi olan E.D. geçtiğimiz günlerde tutuklandı. Sitenin müteahhidi ve yapı denetim sorumlusu daha önce tutuklanmıştı. Bu gelişme, kayıp olan aileler için bir nebze de olsa rahatlama sağladı.

Kayıpların ailelerinden Sabiha İncili, mühendisin tutuklanmasının kendilerini rahatlattığını belirterek, “Yaklaşık bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan suçluların cezasını çekmesini istiyoruz. Acılarımız taze. Kendim bile söylerken inanmıyorum bunu söylediğime; insan cenazesini bile ister mi, bulunsun diye dua eder mi? Kayıplarımız büyük, acılarımız büyük. Cenazemizi bulmak bile o kadar mutlu edecek ki tarifi yok. En azından yattığı yeri bilip, gidip duamızı edip geri döneceğiz” dedi.

Ailelerden Mustafa Kemal İncili, müteahhitten sonra mühendisin de tutuklanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Kız kardeşim Mevlüde ve yeğenim Mehmet Şükrü İncili 7 ay geçmesine rağmen hala kayıp. Cenazelerine ulaşamadık. Bütün sorumluların yakalanmasını, ceza almasını istiyoruz. Acımız hala taze, acımız büyük” şeklinde konuştu.

Antakya Rönesans Rezidans faciasıyla ilgili devam eden soruşturmada adaletin sağlanması için ailelerin ve yetkililerin çabaları sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.