SİZ HİÇ UYKULUK YEDİNİZ Mİ?
249 okunma

SİZ HİÇ UYKULUK YEDİNİZ Mİ?

Çok beyefendi bir esnafla karşı karşıya olduğumu daha ilk konuşma da anladım. Alışılagelmiş lokantacı vizyonunun dışında efendi, hoş sohbet bir kişilik olan, Kule Kokoreç sahibi Ömer Akın ile ahbap oldum daha ilk beş dakika da.

ABONE OL
Nisan 3, 2022 12:35
SİZ HİÇ UYKULUK YEDİNİZ Mİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu gün yoğun tempoyla çalışırken yine yemek yemeyi unuttum eve dönüş yolunda açlık başımı döndürmeye başlayınca bende Kule site mevkiinde bulunan bir kokoreççiye adım attım hızlıca sipariş verip bir an önce karnıma bir şeyler girsin istiyordum. Çok beyefendi bir esnafla karşı karşıya olduğumu daha ilk konuşma da anladım. Alışılagelmiş lokantacı vizyonunun dışında efendi, hoş sohbet bir kişilik olan, Kule Kokoreç sahibi Ömer Akın ile ahbap oldum daha ilk beş dakika da.

Uykuluk yedin mi daha önce dedi, yemedim dedim, dur yapayım de ye dedi. Yaptı yedim, sonra bir daha yedim. Tadı ağzımdan, damağımdan bir saat gitmedi denemeyen okuyucularımız varsa mutlaka denesin derim.

Biraz muhabbet ettik bende hazır muhabbet bulmuşum sordukça sordum.

2008 de seyyar olarak başladığı işinde 2016 da benim yemek yediğim dükkânı açmış, iyi ki açmış. Seyyar olduğu dönemlerde edindiği müşterileri katlanarak büyümüş ve bu gün olduğu konuma gelmiş.

Neden bu işe girdin diye sordum anlattı, ‘’ ben daha önce farklı bir sektörde çalışıyordum, (sorunca söyledi ayakkabı imalatında sayacılık yapıyormuş.) çalıştığım iş yerinde sigortamı ödemiyorlardı çalıştığım işin ücretini vaktinde alamıyordum, bazen hiç vermiyorlardı bile’’ dedi. Nasıl yani dedim çalıştığı firma ürettiği ürünlerden zarar edince çalışanların parasını kesiyormuş. Hal böyle olunca da seyyar da olsa kendi işimi yapayım kazancım kendime olsun demiş. Ama şunu özellikle belirtmek istiyorum dedi, ‘ ben bana yapılanı kendi elemanlarıma yapmıyorum, haklarını veriyorum, sigortalarını yatırıyorum, on dört yılda yanımda altı usta yetişti hepsi de kendi işyerlerini açtılar ben hepsini destekledim.’’

Son zamanlarda işler nasıl diye sordum kriz onu da vurmuş işler yarı yarıya düştü dedi ve ekledi, elektrik faturasından, sigorta ücretlerinden, vergiden çok mustarip olduğunu söyledi. Elektriği ve sigortayı anladım ama vergi mustaripliğini anlamadım ustam dedim, anlattı, bizim girdilerimiz yüzde bir kestiğimiz fatura yüzde sekiz aradaki fark bizden çıkıyor dedi. Anladım ne demek istediğini. Kazanamadan ödüyor.

Mevcut iktidarla bu ekonomik krizin düzelmeyeceğini düşünüyor, artık değişim vakti geldi dedi. Bende aynı fikirde olduğumu söyledim.

Bu ara konuştuğumuz neredeyse herkes aynı fikirde.

Benim için değişik bir tat odu ‘’uykuluk’’ sohbet ayrıca güzeldi, tavsiye ederim mutlaka uğrayın hem yemeğin hem de sohbetin tadına siz varın.

Gazeteci Yazar Tankutalp ALTUNSOY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r