Bankamatik kuyrukları mı oluşacak ?
106 okunma

Bankamatik kuyrukları mı oluşacak ?

Bankamatik kuyrukları mı oluşacak

ABONE OL
Ağustos 19, 2023 17:33
Bankamatik kuyrukları mı oluşacak ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddiaya göre; bankalar dijitalleşme adımı, iş yükünün azaltılması ve personel tasarrufları çerçevesinde 10 bin liranın altı için gişe işlemlerine izin vermeyecek

Bankalar dijitalleşme adımları kapsamında yeni bir karar aldı. Aynı zamanda personel tasarrufu ve iş yükünün azaltılması planı çerçevesinde belli bir miktarın altında gişe işlemi yapılmasına izin verilmeyecek. İddiaya göre: bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti. Birçok banka uzun süredir belirli bir tutarın altındaki nakit para işlemleri için müşterilerini ATM’lere yönlendirirken bazı bankalar artık 10.000 TL altındaki işlemlerin gişeden yapılmasını yasaklayacak.
Alınan karar özellikle teknoloji kullanma noktasında sıkıntı yaşayan yaş almışlar ve dijital işlemleri güvenli görmeyen müşteriler için sıkıntı yaşatacak. Fatura ödemeleri ve diğer küçük meblağlarla yapılan işlemler bankaların iş yükünü artırmakta ve uzun kuyruklar oluşmaktaydı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.