İlker YİĞİT Diş Hekimleri Odasına aday oldu.
306 okunma

İlker YİĞİT Diş Hekimleri Odasına aday oldu.

Geçtiğimiz dönemlerde İYİ partiden Meram belediye Başkan Adayı olan ve başarılı bir seçim süreci geçiren İlker Yiğit önümüzde ki günlerde yapılacak olan Diş hekimleri odası seçimlerinde başkan adayı oldu.

ABONE OL
Mart 28, 2022 19:31
İlker YİĞİT Diş Hekimleri Odasına aday oldu.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz dönemlerde İYİ partiden Meram belediye Başkan Adayı olan ve başarılı bir seçim süreci geçiren İlker Yiğit önümüzde ki günlerde yapılacak olan Diş hekimleri odası seçimlerinde başkan adayı oldu.

İlker Yiğit meslektaşlarına şu şekilde seslendi;

”Sayın Meslektaşım;

Bildiğiniz gibi 2 Nisan 2022 Cumartesi günü saat: 14:00 – 17:00 arasında 19. Olağan Genel Kurul,

3 Nisan 2022 Pazar günü 11:00 – 17:00 arasında oda organlarının seçimi Konya Diş Hekimleri odasında yapılacaktır.

Çoğunluk sağlanamadığı takdirde 9 Nisanda 19. Olağan Genel Kurul,

10 Nisan 2022 tarihinde aynı yerde ve saatte çoğunluk aranmaksızın seçim

gerçekleştirilecektir.

Diş Hekimleri Odasının Görevleri;

Diş Hekimliği mesleğine mensup olanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslek faaliyetlerini kolaylaştırmak, bu mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişimini sağlamak, meslektaşların birbirleri ve hastaları ile olan ilişkilerin dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplini ve ahlâkını korumak, hekimlerin haklarını her plâtformda savunmaktır.

Maalesef son zamanlardaki oda yönetimi diş hekimlerini kutuplaştırıcı, şikâyetler üzerine kurulmuş bir yönetim tavrı ile diş hekimleri sorunlarından daha çok birbirleri arasında ayrıştırıcı bir yol izleyerek meslektaşlarımızın güvenini kaybetmiştir.

Bizler daha iyi bir yönetim ve daha kapsayıcı bir oda olmak için meslektaşlarımıza, mesleğimize olan saygımızdan dolayı bu göreve talibiz.

Amacımız tüm meslektaşlarımıza eşit davranarak, bilimselliğe önem vererek, meslektaşlarımız arasında birlik beraberliği sağlayarak , oda yönetimi haricinde alt komisyonlar oluşturarak hekimlerimizin haklarını her platformda savunarak meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek olacaktır.

Odamızın en çok zamanını çalan ve diş hekimlerimizin en büyük sorunlarından olan sosyal medya kullanımı ve reklam gibi şikâyet unsuru yapıların düzeltilmesi için, geniş kapsamlı oluşturulacak komisyonlarda, mevzuatlara ve yönetmeliğe uygun bir şekilde ortak noktada buluşarak sınırları net olan kurallar belirlenecektir.

Bu kurallara başta oda yönetimi ve kurulları olmak üzere tüm diş hekimi arkadaşların uyması sağlanacaktır. Geçmiş dönemlerde Konya Diş Hekimleri Odasının bulunduğu büronun alınmasından sonra şuan ki oda yönetiminin hiçbir kazanım sağlamadığını ve odanın tek başına hiçbir organizasyon ve faaliyet yapmadığını görmüş bulunmaktayız.

700’ün üzerinde oda üyesi olan bir kurumu ortalama 40 kişinin sığabileceği bir yerde, genel kurul ve oda seçimi yapılması nasıl bir hesap içinde olduklarını ve niyetlerini ortaya koymuştur.

Odamıza ve meslektaşlarımıza karşı yapılan saygısızlıktır.

Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yapılan bu saygısızlığı hazmetmemiz beklenemez.

Bizler seçimi kazanma veya kaybetme ruhu ile seçime girmeyip, meslektaşlarımıza, mesleğimize olan saygımızdan dolayı Konya Diş Hekimleri Odası için tatlı bir rekabet içine girip daha güzel bir hizmet anlayışını yakalayacağız.

Şunu bilmenizi isteriz ki; 10 Nisan seçimlerinden sonra 11 Nisanda oda başkanı ve yönetim kurulu hangi meslektaşlarımızdan oluşursa oluşsun meslektaşlarımızla beraber diyaloglarımıza hızlı bir şekilde devam ediyor olacağız.

Saygı ve Sevgilerimizle”

Peki kimdir İlker Yiğit,

04/07/1980 tarihinde Konya/Cihanbeyli ilçesinde doğdu. Aslen Bozkırlı. 1981 yılından itibaren Konya/Meram ilçesinde ikamet etmekte. 1999-2004 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde yüksek öğrenimini tamamladı. 2005-2011 yılları arasında İstanbul caddesindeki muayenehanesinde çalıştı. 2011-2022 yılları arasında Karatay ve Selçuklu ilçelerinde bulunan  kendisine ait Özel Yiğit Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerinde mesleğine devam etmektedir. Mesleki alanda birçok eğitimler aldı. Çeşitli STK’larda görev yaptı.

2012 yılında Bozkır ve Çevresi Federasyonun’da Başkan Yardımcılığı yaptı, halen Bozkır ve Çevresi Federasyonun’da Yönetim Kurulu üyesidir. İletişim Becerileri ve beden dili konusunda eğitim aldı. Genel seçimlerde 4.sıradan Milletvekili Adayı ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde Meram Belediye Başkan adayı olarak çalıştı.

İlker Yiğit Evli ve üç çocuk babasıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r