”TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİLERİ” Osman ÖRS yazdı.
258 okunma

”TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİLERİ” Osman ÖRS yazdı.

''TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİLERİ'' Osman ÖRS yazdı.

ABONE OL
Nisan 30, 2022 08:39
”TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMSUZ ETKİLERİ” Osman ÖRS yazdı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan araştırmalarda: İnternet ortamında çok zaman harcayan çocuklar, sosyal yaşamlarında sorunlar yaşadıkları gözlenmektedir, Bilgisayar oyunları, internet, çocuğun arkadaşlarının yerini alarak sosyal ortamlardan uzaklaşmasına neden oluyor.


Çocuğun internet kullanımı artıkça öfke sinir duygusallık belirtilerinde değişiklik oluşarak davranış bozuklarıyla birlikte sağlığı da tehlike altına girmektedir. İnternet veya bilgisayar oyunlarıyla zamanın büyük bir kısmını geçiren çocuklar sosyal gelişiminde sıkıntılarından bir diğeri ise öz güven eksikliği oluşması. Aşırı teknoloji kullanımı ile birlikte beslenme ve uyku bozukluğu da çocuklarda görülen sık rahatsızlıklardan biri oluyor maalesef.


Peki bizler ebeveynler olarak ne yapabiliriz.
✔ Öncelikle çocuğun bilgisayara ayırdığı süre belirlenmelidir günlük en fazla 2 ila 3 saat aralığı olmalıdır
✔ Anne Babalar çocuğun oynadığı oyunları girdiği sitelere çocuğa güven sorunu belli etmeden takip etmelidir.
✔Çocuğun aşırı internet kullanımını oyun oynamasına engel olabilmek için kendisini de rahat hissetmemesi için evde göz önünde bulundurarak salon gibi ortak noktada olmasını sağlamalı
✔Ebeveynler çocuktan daha iyi bilgisayara ve internet kullanımını sahip olmalı ki, ebeveynler çocuktan değil çocuk ebeveynlerden yardım almalı.

7 den 70’e her yaşta bir çok insanın günlük hayatında internetin bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanması geleceğe yönelik önemli bir aktarım olacaktır, Bu nedenle, insanlık için faydalı olan internetin zararlarının da iyi bilinmesi ve bu konuda gereken önlemlerin alınması oldukça önemlidir.

Osman ÖRS

İyi Parti Karatay İlçe Teşkilatı Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r